Tri aviokompanije zainteresovane za “Air Berlin”

Dodajte komentar

“Air Berlin” pregovara sa tri rivalske kompanije, koje su zainteresovane za kupovinu njegove imovine. To je izjavio je šef posrnule njemačke avio-kompanije, Tomas Vilkelman, upozorivši da neće biti “spašena sva radna mjesta”.

“Pored “Lufthanse”, u kontaktu smo sa još dvije zainteresovane strane iz avio-industrije”, rekao je generalni direktor “Air Berlin”-a Vinkelman za “Frankfurter Algemajne Cajtung”, prenosi agencija Frans pres.

Pregovori se vode već nekoliko nedjelja, naveo je on, dodajući da su sve tri avio-kompanije finansijski zdrave i dovoljno velike da “Air Berlin”-u pruže bezbjednu budućnost”, pri čemu će Njemačku zadržati kao operativni centar. On nije imenovao druge dvije zainteresovane avio-kompanije, mada “EasyJet” već dugo mjerka “Air Berlin”, a njemački mediji spekulišu da je ogranak “Tomasa Kuka”, “Condor”, treća zainteresovana kompanija.

“Air Berlin” je bio primoran da podnese zahtjev za stečaj u utorak, nakon što je glavni akcionar “Etihad” iznenada obustavio finansijsku podršku gubitaškoj njemačkoj avio-kompaniji. Vlada u Berlinu je obezbijedila 150 miliona eura sredstava u vidu kredita za premošćavanje, kako bi sačuvala drugog najvećeg avio-prevoznika u Njemačkoj u naredna tri mjeseca, uz obrazloženje da ne želi da ostavi “na cjedilu” desetine hiljada turista.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *