Pad svjetskih berzi, nafta u blagom plusu

Dodajte komentar

Nesigurnost u vezi sa daljim kursom američke administracije, nakon što su aktuelni događaji ponovo doveli u pitanje usvajanje reformskih zakona, uticala je na zabrinutost investitora i slabljenje američkih akcija.

Pokazatelj Dow Jones oslabio je 1,2% na jučerašnjem trgovanju, što predstavlja njegov najveći pad od sredine maja, a trgovanje je okončao na nivou od 21.750,7 poena. Vodeći gubitnik u korpi ovog pokazatelja bila je kompanija Cisco Systems koja je zabilježila pad od 4% nakon saopštenja da su prihodi njihovog ključnog dela biznisa porasli manje nego što se očekivalo u prethodnom kvartalu.

Gubitak od 2% na 6.221,9 poena zabilježio je indeks tehnoloških akcija, Nasdaq, što je njegov treći najveći dnevni pad u ovoj godini. Indeks S&P500 spustio se 1,5% na 2.430 poena i na njegov pad najveći uticaj je imao tehnološki sektor.

Evropska tržišta su takođe okončala trgovački dan u negativnoj teritoriji. Njemački DAX je oslabio pola procentna poena na 12.203 poena, dok su britanski FTSE i francuski CAC oslabili po 0,6% na 7.387,9 i 5.146,9 poena, respektivno.

Nafta je zabilježila oporavak, tako da je WTI zatvorio trgovanje na 46,9 USD po barelu dok je Brent ojačao 1,2% na 50,9 USD po barelu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *