Susret najboljih evropskih kreativaca

Dodajte komentar

Najbolji kreativni direktori agencijske mreže McCann iz centralne i istočne Evrope sastali su se kako bi razmijenili iskustva o najboljim i najefikasnijim kampanjama, nastavili zajednički rad u kreiranju kampanja za klijente i primijenili najbolja svjetska iskustva u kreativnom radu. Ovo je još jedna prilika da lokalne agencije McCann daju svoj doprinos promociji regionalne kreativnosti u svjetskim okvirima.

“Snaga i ključ uspjeha McCann agencija leži u susretima ovog tipa, gdje razmjenjujemo mišljenja i iskustva s različitih tržišta, s ciljem kreiranja što uspješnijih kampanja. Iako mnoge skorašnje nagrade dodijeljene našoj grupi to dokazuju, naša težnja je još više raditi na kampanjama koje se ističu i po kreativnosti i po efikasnosti. Iskustva uspješnih kreativaca iz Evrope puno nam znače u širenju znanja, a ovakvi sastanci prilika su da ih još više upoznamo s našom kreativnošću. Kulturološke različitosti najčešće donesu nove perspektive u rješavanju komunikacijskih izazova. Velike ideje ne poznaju granice, a okupljanje vrhunskih kreativaca u ovoj regiji potvrda su i priznanje našoj lokalnoj kreativnosti, znanju i iskustvu.” kaže Daniel Vuković, glavni kreativni direktor agencije McCann Zagreb.

Sastanku je pored kreativnih direktora iz Evrope, prisustvovao i Erik Monnet, direktor za kreativnu izuzetnost i potpredsjednik McCann Worldgroup iz New Yorka.

McCann agencije u ovom dijelu Evrope prepoznatljive su po snažnim kampanjama. To su kreativne i pametne kampanje s jasnom porukom koje su ostvarile učinkovite rezultate za klijenta. Namjera nam je takve kampanje razvijati još više. Ova regija je važna i uvijek je bila snažan oslonac u kreativnosti za cijelu našu agencijsku mrežu. Potvrda toga je da su McCann agencija iz CE Europe godinama unazad među najuspješnijima na tržištima na kojima posluju što dokazuju i brojne nagrade. Tom uspjehu pridonijele su nevjerovatne, izuzetne kampanje kolega iz Rumunije, Češke, Mađarske, Srbije, i naravno, Hrvatske. Poslije posjete ovoj regiji još sam uvjereniji u potencijal McCann agencija i ljudi koji ovdje rade s ciljem kreiranja nagrađivanih kampanja“, istakao je Monnet,

Za mjesto sastanka izabran je Beograd, što je priznanje ne samo lokalnoj već i regionalnoj kreativnosti ovog dijela Evrope. Potvrde toga su i McCann agencije, koje posluju u okviru I&F McCann Grupe u jugo-istočnoj Europi, koje su u prethodnom periodu bile proglašene za najuspješnije i najefektivnije na tržištima na kojima posluju.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *