Cijene zlata, franka i bitcoina rastu

1 komentar

Cijena zlata dostigla je najvišu tačku u posljednja dva mjeseca. Za uncu (31,1 grama) žutog metala treba izdvojiti samo nekoliko dolara manje od 1.300 dolara.

Cijena srebra se ponovo popela na nivo iznad 17 dolara po unci, što je rast od pet posto na sedmičnoj osnovi i najviši nivo od jula prošle godine.

Napetosti između SAD-a i Sjeverne Koreje su povećale geopolitički rizik, a najavljeno pooštravanje evropske i američke monetarne politike smanjuje atraktivnost ulaganja u dionička tržišta, a povećava ulaganja u sigurna utočišta.

Na tržištima valuta pažnju investitora skreću japanski jen i švajcarski franak. Ako je na početku avgusta bilo potrebno za euro platiti više od 1,15 franaka, na kraju prošle sedmice euro je vlasnike mijenjao za 1,13 franka. Sedmični rast švajcarske valute u odnosu na euro bo je najviši u više od godinu dana.

Nastavlja se i snažan rast kriptovalute bitcoin, budući da je njegova vrijednost premašila 4.000 dolara. Ove godine, cijena bitcoina je više nego utrostručena!

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Postoji bolja (sigurnije, nema tolikog rizika i zarada je puno veća) metoda zarade na bitcoinu od kupovanja bitcoina i čekanja da poraste cijena. TZV “rudarenje” ali ne svojim resursima nego iznajmljenim cloudom. Iznajmiš cloud i “rudariš” i dobiješ daleko više para nego da kupiš direktno bitcoine.

    Registriraš se na adresi http://goo.gl/bpsm9z i klikneš na “buy hashrate” i kupiš resurse za rudarenje i onda samo pratiš kako brojke skaču…Zaradu možeš podići ili dalje reinvestirati pa zaraditi još više.

    U kraćem vremenu zaradiš duplo od uloženog, pa ako si ziheraš digneš uloženu svotu a zarađenu dalje investiraš i zarađuješ. Zaradu opet dalje reinvestiraš, ili pola digneš pola reinvestiraš ili kako ti drago… ako tako radiš ne možeš izgubiti…

    Tko nije pravi biznismen i nema njuha za obogatiti se može uložiti neku manju lovu dok ne vidi kako djeluje, no previše oklijevanja ne valja, zgrabi priliku što prije da ti kasnije ne bi bilo žao kao što je nama pojedincima žao što nismo 2010-e godine uložili 1 dolar jer bi sada bili multimilijuneri 😉

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *