Rajko Čelebić bi imovinu Vektra Boke

1 komentar

Za kupovinu dijela imovine Vektra Boke, odnosno poslovni prostor Paradiso u Njegoševoj ulici, stigla je ponuda preduzetnika Rajka Čelebića u visini od 251.000 eura.

Taj potencijalni kupac čeka odluku Borda direktora Vektra Boke, nakon koje će znati da li je prihvaćena, prenosi Radio Jadran.

Dvočlana komisija je konstatovala da na ponudu nema primjedbi, kao i da na koverti nije naznačeno ime i prezime ponuđača. Uz ponudu je dostavljen i dokaz o uplati avansa.

Komisija za otvaranje ponuda će odluku o izboru donijeti najkasnije osam dana od otvaranja ponuda.

Početna cijena cjelokupne ponuđene imovine u javnom pozivu te kompanije iznosi 10,2 miliona eura. Pored restorana Galeb u Igalu, čija je početna cijena 4,43 miliona, na prodaju su i motel Dubrava za 2,6 miliona, Gradski restoran za 562.500 eura, poslovni prostor i zemljište u Herceg Novom za 330.000 i zemljište na Rosama za 250.000 eura.

Takođe, na prodaju je za 500.000 eura ponuđena i Autobuska stanica u Herceg Novom, poslovni prostor Služba računovodstva za 220.000, motel Borići za 200.000 i zemljište hotela Rivijera u Njivicama na tri katastarske parcele, po cijenama od 520.000, 150.000 i 30.000 eura.

Skupština Herceg Novi je bila zainteresovana za Autobusku stanicu i motel Dubravu, na osnovu potraživanja prema Vektra Boki od 1,7 miliona eura.

Radio Jadran prenosi da takvo “prebijanje dugova” nije bilo moguće, a za dostavljanje novčane ponude saglasnost je trebalo obezbijediti na Skupštini, tim prije jer to nije bilo predviđeno budžetom. Stečaj je u kompaniju uveden u junu 2015. godine, zbog duga od četiri miliona eura, prema Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB). Privredni sud je krajem februara prihvatio Plan reorganizacije Vektra Boke.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *