Pregled štampe za 11. avgust: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Krivična protiv kupaca Vunka

Udruženja za vraćanje i zaštitu privatne svojine Bijelo Polje najavilo je da će u ponedjeljak podnijeti krivičnu prijavu protiv kupaca imovine Vunka, firmi Dulović iz Mojkovca i Bravera iz Bijelog Polja. Iz Udruženja navode da su dvije firme u svojstvu konzorcijuma, nezakonito i u bescjenje, kupili nekada ogromnu imovinu Vunka.

Rivieru kupio suvlasnik Iberostara

Kompanija Montenegro hotels Kotor, čiji je vlasnik Branko Ćupić, suvlasnik kompanije Iberostar Bellevue hotel Bečići, novi je vlasnik hotela Riviera u Njivicama.

Guraju pomoć za velike firme

Izmjenama Zakona o Investiciono-razvojnom fondu (IRF) se na “velika vrata” predlaže da fond može finansijski da podrži i velika preduzeća što će značajno smanjiti podršku malom i srednjem biznisu, koji su osnov ekonomskog razvoja svake zemlje, ocijenili su u MANS-u.

Dnevne novine

Prodat hotel Riviera

Kompanija Montenegro hotels kupila je juče za 6,8 miliona eura hotel Riviera u Njivicama. Početna cijena hotela iznosila je nešto više od četiri miliona eura, ali je tokom licitacije dostigla 6,8 miliona. Cjelokupni iznos Montenegro hotels mora uplatiti u narednih 15 dana, jer bi u suprotnom hotel pripao drugoj kompaniji koja je imala najbolju ponudu.

Nikolić novi direktor Hiltona

Bivši izvršni direktor kompanije Normal Nemanja Nikolić imenovan je juče za novog generalnog direktora hotela Hilton Crna Gora. On je posljednjih mjeseci obavljao dužnost operativnog direktora podgoričkog hotela, a prethodno je bio i njegov finansijski direktor.

Od početka godine 1,3 miliona putnika

Kroz dva crnogorska aerodroma je od početka godine prošlo oko 1,3 miliona putnika, što je oko 200.000 više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Dan

Davaće garancije za neodržive projekte

Izmjenama i dopunama Zakona o investiciono-razvojnom fondu (IRF) po prvi put se planira osnivanje garancijskog fonda, koji će Vlada puniti sredstvima iz budžeta. Iz tog fonda će se davati garancije korisnicima kredita, prije svega preduzetnicima, čiji su projekti održivi i od značaja za državu, a koji nijesu u stanju da nađu adekvatan kolateral za kredit.

Smanjiće minus na 111 miliona

Ukidanjem odluka o smanjenju osnovnog kapitala, a na osnovu stanja poslovnih knjiga u 2016. godini, očekuje se da će Elektroprivreda (EPCG) iskazati gubitak od 111 miliona eura, kazao je predsjednik odbora direktora te kompanije Đoko Krivokapić.

Rusa više nego lani

U Crnoj Gori se tokom prethodna dva mjeseca bilježi rast broja turista sa ruskog tržišta, dok je tokom prošle sedmice na Aerodrom Tivat doputovalo 13 hiljada putnika iz Rusije, 15 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopštili su iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Pobjeda

Metastaza političkog bezobrazluka

Savjetnik za energetiku i telekomunikacije i predsjednik Skupštine Centra za zaštitu potrošača (CEZAP) Predrag Boljević pozvaoje predstavnike izvršne i sudske vlasti da hitno reaguju zbog odluke Opštine Plav da nezakonito naplati taksu za postavljanje električnih brojila Elektroprivredi. On smatra daje ta odluka potez bez presedana.

Završeno spajanje M-kabla i Telemaha

Višemjesečni proces spajanja kompanija M-kabl i Total TV Montenegro sa Telemahom je završen, saopšteno je iz Agencije za elektronske medije. – Izmjenom izdatog odobrenja je, saglasno ranije izdatoj saglasnosti Savjeta AEM, završen proces trajnog prenosa odobrenja za pružanje AVM usluge na zahtjev M-kabla na Telemah navodi se u saopštenju.

Branko Ćupić kupio Rivijeru za 6,8 miliona

Hotel “Klub Riviera u Njivicama prodat je juče za 6,8 miliona kompaniji “Montenegro hotels Kotor, čiji je vlasnik budvanski biznismen Branko Ćupić.

Javna licitacija je održana juče u kancelariji javne izvršteljke Jasminke Bajović, a osim Ćupića bila su još četiri ponuđača. Početna cijena za hotel bila je 4,2 miliona eura.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *