Mark Zuckerberg

Mark Zakerberg u 2017. zaradio najviše novca na svijetu

Vlasnik Fejsbuka Mark Zakerberg zaradio je u 2017. najviše novca na svijetu, a samo u jednom danu ove nedjelje zaradio je milijardu dolara, piše Tajm.

On je imao veći profit čak i od direktora Amazona Džefa Bezosa, koji je na kratko prošlog mjeseca bio najbogatiji čovjek na svijetu. Zbog velikog skoka akcija Amazona, Bezos je naime po bogatstvu premašio i Bila Gejtsa, ali pošto je vrijednost akcija pala, i on se spustio na drugo mjesto na listi.

U prvoj polovini 2017, niko nije zaradio više novca od Bezosa, sa uvećanjem bogatstva za 21 milijardu dolara, ali on je sad na drugom mjestu jer od ove nedjelje, vlasnik Fejsbuka ima najveći profit u 2017. godini.

Prema podacima Blumberga, Zakerberg je zaradio 23,1 milijarde dolara, čime je njegovo ukupno bogatstvo poraslo na 73,1 milijarde.

Samo u jednom danu ove nedjelje, Zakerberg je zaradio skoro milijardu dolara.

Sada mu nedostaju još tri milijarde dolara da prestigne magnata Vorena Bafeta na mjestu četvrtog najbogatijeg čovjeka na svijetu.

Na Blumbergovoj listi najbogatijih ljudi na svijetu na prvom mjestu je Bil Gejts, slijedi Bezos, treći je osnivač brenda Zara Amancio Ortega, četvrti Bafet, a peti Zakerberg.

Check Also

Nafta dodatno pojeftinila zbog neočekivanog rasta američkih zaliha

Cijene nafte danas su pale na međunarodnim tržištima u kontekstu neočekivanog rasta američkih zaliha, podatka …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *