Kroz oba crnogorska aerodroma prošlo 1,3 miliona putnika

Dodajte komentar

Kroz oba crnogorska aerodroma je od početka godine prošlo oko 1,3 miliona putnika, što je oko 200 hiljada više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Kako je saopšteno iz Javnog preduzeća (JP) Aerodromi Crne Gore, iako se tokom cijele ove godine bilježi rast saobraćaja, on je, tokom ljetnjih mjeseci, najintenzivniji, što predstavlja poseban izazov za aerodromske službe.

“U prvoj sedmici avgusta, na tivatskom aerodromu opsluženo je 72.000 putnika, 11 odsto više nego lani, a slijetanja aviona su se obavljala na svakih 20 minuta”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, na podgoričkom aerodromu rast saobraćaja iznosi 18 odsto, a samo tokom prethodne sedmice opsluženo je 209 aviona.

Aerodromi Crne Gore su, kako je saopšteno, za potrebe ljetnje turističke sezone angažovali dodatni broj zaposlenih, i svi kapaciteti usmjereni su u pravcu kvalitetne usluge svakom putniku.

“Svjesni smo svoje uloge u cilju podsticaja turističkoj privredi i doprinosa ekonomskom rastu zemlje, a kako bi taj cilj ispunili, ostvarujemo odličnu saradnju sa Upravom policije i Upravom carina”, rekli su JP Aerodromi Crne Gore.

To je, kako su kazali, posebno došlo do izražaja u špicu turističke sezone, kako bi svaki putnik dobio uslugu na potrebnom nivou.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *