PSG je vrijedio milijardu eura, a s Neymarom vrijedi milijardu i po

Dodajte komentar

Uprkos činjenici da je Barceloni za brazilskog fudbalera Neymara plaćeno 222 miliona eura Nasser Al-Khelaifi, predsjednik Paris Saint-Germaina, uvjeren je da je napravio dobar posao.

Al-Khelaifi je na predstavljanju Neymara kazao da je PSG vrijedio milijardu eura, a da sada sa Brazilcem vrijedi milijardu i po eura.

Neymar je sa PSG-om potpisao petogodišnji ugovor, a trebao bi da zarađuje 30 miliona eura godišnje, nakon plaćenog poreza. No, Al-Khelaifi je kazao da će Neymar uskoro uskoro vrijediti dvostruko više od onoga što je pariski klub morao platiti za njegov dolazak.

Predsjednik PSG-a, takođe, insistira na tome da njegov klub s transferom nije prekršio pravila Finansijskog fair-playa Evropske fudbalske federacije (UEFA).

“Za ljude koji se brinu o Finansijskom fair-playu, idite na kafu, nema nikakvih problema. Bili smo vrlo transparentni”, poručio je Al-Khelaifi.

Neymar je u Barcelonu stigao iz Saantosa 2013. godine i od tada odigrao 186 zvaničnih utakmica i postigao 105 golova. U dresu reprezentacije Brazila nastupio je 77 puta uz 52 pogotka.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *