Facebook nudi televizijski program putem platforme Watch

Dodajte komentar

Facebook je odlučan u namjeri da se uvuče u sve aspekte naših života pa tako i u gledanje televizije. Facebook je odlučio da postane konkurencija klasičnoj televiziji i početi pružati televizijski program direktno sa svoje platforme.

Tako su predstavili novu platformu za gledanje videa koju su nazvali Watch, a koja će biti dostupna na svim platformama – mobilnoj, kompjuterskoj i na pametnim televizorima koji imaju Facebook aplikaciju.

Watch platforma omogućiće istovremeno gledanje sadržaja i komentarisanje s prijateljima i drugim gledaocima u stvarnom vremenu.

Najavljeno je kako će se moći birati među serijama o kojima se “najviše priča” (serije koje podstaknu najviše komentara), “koje nasmijavaju ljude” (serije koje su korisnici obilježili emojijem “haha”), ali i “što prijatelji gledaju”.

“Watch je platforma za sve stvaraoce i izdavače koji traže publiku, žele da stvore zajednicu strastvenih obožavatelja i zarade. Smatramo da će velik broj Facebookovih emisija biti uspješne”, zapisali su iz Facebooka.

Među serijama koje posebno ističu su Nas Daily (dnevna emisija u čijem nastajanju učestvuju obožavaoci iz cijelog svijeta), Gabby Bernstein (emisija uživo koju vodi istoimena motivaciona autorka), Kitchen Little (emisija popularne stranice Tastemade namijenjena djeci koja će ih na zanimljiv i zabavan način učiti da kuvaju), utakmice MLB (prenos jedne bejzbol utakmice nedjeljno).

Watch će za sad biti dostupan samo malom broju korisnika u SAD-u, no u planu je veoma brzo ponuditi uslugu i većem broju ljudi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *