Pregled štampe za 8. avgust: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Hrvatska da smanji naknade

Predstavnici vlada Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije pozvale su Hrvatsku da do kraja sedmice ukine diskriminatorne odredbe Pravilnika o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima i cijenu inspekcijskog nadzora usaglasi sa stvarnim troškovima postupka.

Opština će tužiti ako Katnić neće

Opština Budva će se pridružiti krivičnom gonjenju u predmetima nastalim po prijavama bivšeg potpredsjednika Vlade Milorada Vujovića zbog nestanka katastarske dokumentacije za lokacije Zavala, Podlcošljun i Jadranski sajam, čim Specijalno tužilaštvo izađe iz postupka izviđaja i podigne optužnicu, potvrdio je juče Vijestima gradonačelnik Budve Dragan Krapović.

Tužili državu, tvrde da im je oduzeta imovina

Kompanija Qatari Diar Hotel & Property Investment Montenegro (QD) iz Tivta tužila je Osnovnom sudu u Kotoru državu Crnu Goru zbog bespravnog oduzimanja njihove, kako su naveli, po zakonu stečene imovine, saznaju Vijesti u kompaniji.

Dnevne novine

Proizvodi Nike u prodaji poslije više od dvije godine

Proizvodi nikšićke mljekare “Nika” od juče se ponovo prodaju u crnogorskim mar-ketima, poslije više od dvije godine.

Rast pretovara 70, a prihoda 23 odsto

U Luci Bar za prvih šest mjeseci ove godine značajno je povećan obim posla. Zabilježen je rast pretovara od 70 odsto i rast prihoda od 23 odsto. Zadovoljni podacima, iz Odbora direktora konstatovali su da je to trend koji treba nastaviti, uzimajući u obzir i sve predstojeće izazove za uspješno poslovanje.

Dan

Koruptivni model ponudili Crnoj Gori

Jedna od šest kompanije koje su dostavile ponudu na Vladin poziv za program sticanja ekonomskog državljanstva, osim austrijskog Henlija, jeste mađarska kompanija Arton, potvrđeno je “Danu iz više izvora.

Tivćani da odluče o aerodromu

SDP i Bokeški forum učiniće sve da se u Tivtu organizuje lokalni referendum u vezi s aerodromom Tivat, koji Vlada planira da da pod zakup. – Očigledno je da lokalna vlast ne želi da uđe u polemiku u vezi sa ovim pitanjem i da se skriva iza nesuvislih komentara o tome da ovoj temi još vrijeme nije…

Cijene iz uvoza će rasti

Odluka Hrvatske da poveća takse za uvozno voće i povrće sa 12 na 270 eura ima prvenstveno regionalni karakger, a kada je bilateralni odnos crnogorske i hrvatske ekonomije posrijedi, do značajnijeg narušavanja neće doći, ocijenio je ekonomski analitičar Predrag Drecun.

Skuplje sve vrste goriva

Sve vrste goriva od ponoći su poskupile jedan do dva centa. Litar eurosupera 95 i 98 u naredne dvije sedmice biće skuplji jedan, odnosno dva centa i iznosiće 1,25 i 1,22 eura. Eurodizel će poskupiti dva centa i koštaće 1,09 eura.

Pobjeda

Ubijedili sindikalce da je red da dug zastari za četiri godine

Rješenjima koja su propisana u Nacrtu zakona o radu napravljenje pomak u odnosu na aktuelno zakonsko rješenje, smatraju u Uniji poslodavaca. Generalna sekretarka te poslovne asocijacije Suzana Radulović navelaje da je u nacrtu ispunjeno nekoliko ključnih zahtjeva UPCG. Ona smatra da će nakon javne rasprave biti predložen, a kasnije i usvojen dobar zakon.

Arapima oduzeta parcela i knjižena na državu

Kompaniji Katari Diar oduzetaje parcela od 40.000 kvadrata u uvali Pržna i uknjižena na državu Crnu Goru, zbog čega najavljuju da će otići iz naše zemlje, rečeno je Pobjedi iz izvora bliskih menadžmentu ove kompanije.

Izmislili pregovore o preuzimanju tivatskog aerodroma

vrdnja iznijeta u dnevnom listu “Vijesti” da se navodno vode razgovori o preuzimanju Aerodroma Tivat neistinita je i bez ikakvog osnova, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *