Cijepanje bitcoina bez potresa, kurs Bitcoin Casha 468 dolara

Dodajte komentar

Potresa, kojih su se neki bojali podjelom Bitcoina na drugu paralelnu valutu nazvanu Bitcoin Cash, barem za sada nema.

“Trgovina Bitcoinima odvija se “mirno”. Nismo imali obustavu trgovanja”, rekao je Paul Klanschek, predsjednik Uprave Coinimala, operatora platforme za trgovanje Bitpanda.

Bitcoinima se trgovalo u srijedu ujutro po kursu od 2,697 dolara, što je za oko tri posto niže od vrijednosti prethodnog dana. “Stara Bitcoin mreža čini se stabilnom”, kazao je tržišni analitičar Mati Greenspan iz brokerskog društva eToro , “i volumen trgovanja je normalan”. Procjenjuje se da je u posljednja 24 sata ruke promijenilo bitocina u vrijednosti 1,3 milijarde dolara, što je prosjek u posljednjih nekoliko sedmica. Takođe, ukupna vrijednost Bitcoina odgovara nivou od oko 44,6 milijarde dolara, koji on ima od maja ove godine.

U utorak je došlo do tehničke promjene u Bitcoinu, koji se podijelio na drugu paralelnu valutu nazvanu Bitcoin Cash. Cijepanje valute, prema Klanscheku, ide “puno brže nego što se očekivalo”.

Prema stranici coinmarketcap.com, cijena novog Bitcoin Casha bila je 468 dolara. To znači da je podijeljena digitalna valuta sa ukupno 7,7 milijardi dolara treća na tržištu, iza Bitcoina i Ethereuma.

„Cijena je visoka”, kaže Klanschek, ali je činjenica da postoji „malo zaliha na veliku potražnju” . Međutim, Klanschek kritikuje jaku promjenjivost kompjuterske snage, te će stoga pričekati još nekoliko dana ili sedmica da odluče da li će podržati budućnost Bitcoin Casha na Bitpandi. „Ako stvar uspije, vidjećete to vrlo brzo”, dodao je Klanschek.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *