Ništa od prodaje Ducatija

Dodajte komentar

Čuveni moto brand Ducati ostaće za sada u vlasništvu grupacije Volkswagen, uprkos ranijim najavama da se za njega traži kupac. Suočen sa finansijskim problemima nakon dizel skandala, Volkswagen je u aprilu razmatrao mogućnost prodaje kompanije Ducati.

Kako saznaje Reuters, njemački auto-gigant kontaktirao je potencijalne kupce i zatražio od banaka zvaničnu procjenu opcija za prodaju tog moto branda. U tom trenutku, VW je planirao da eventualnom prodajom Ducatija dođe do novca koji bi pomogao kompaniji da brže razvije novu generaciju električnih modela.

U međuvremenu, finansijska situacija u Volkswagenu se stabilizovala, pa se od prodaje u ovom momentu odustalo. Prema pisanju Reutersa, pet zainteresovanih kupaca za Ducati ušlo je u uži izbor, uključujući i italijanski Benetton, a ponude su se kretale u visini od 1,3 do 1,5 milijardi eura.

Ipak, polovina članova Nadzornog odbora Volkswagena bila je protiv toga da Ducati pređe u ruke drugog vlasnika. Predstavnici zaposlenih u ovom tijelu bili su izričito protiv prodaje motociklističkog brenda, ali su se usprotivili i mogućoj prodaji proizvođača kamiona MAN, koji je takođe dio grupacije VW.

Inače, Ducati je zvanično pod kapom Audija, ali sve odluke o sudbini tog proizvođača motocikala mora da odobri matična kompanija Volkswagen.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *