Produžen rok za ponuđače za koncesiju Beogradskog aerodroma

Dodajte komentar

Vlada Srbije i Aerodrom Nikola Tesla produžili su rokove u postupku za davanje koncesije za Beogradski aerodrom, a novi rok za podnošenje obavezujućih ponuda je 23. oktobar 2017. godine.

Predmet koncesije, za koju je poziv objavljen 10. februara 2017. godine, je finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom i obavljanje djelatnosti operatera na Aerodromu Nikola Tesla.

Kako je navedeno u obavještenju, na zahtjev kvalifikovanih ponuđača, Javno tijelo je odlučilo da se rok za podnošenje obavezujućih ponuda u Fazi 2 produži, kako bi svi kvalifikovani ponuđači imali dovoljno vremena da analiziraju svu raspoloživu dokumentaciju, obezbijede potrebno finansiranje i podnesu odgovarajuće prijave za obavezujuću ponudu.

Ostali elementi Javnog pozva od 10. februara ostaju nepormijenjeni, navedeno je u obavještenju.

Podsjetimo, u trku za koncesiono upravljanje Beogradskim aerodromom ušli su švajcarsko-francuski konzorcijum Zurich Airport sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments, indijsko-grčki konzorcijum GMR Infrastructure limited i Terna, francuska kompanija Vinci Airports, južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum Incheon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure i kineski konzorcijum HNA i China National Aero-Technology.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *