Ovo su manje poznate opcije na Instagramu

Dodajte komentar

Instagram je milionima ljudi širom svijeta najdraža društvena mreža za objavljivanje i razmjenu fotografija. Postaviti fotografiju ili video i listati druge sadržaje na Instagramu veoma je lako, ali mnogo je onih koji ne koriste druge opcije i olakšice ove mreže.

Postavljanje filtera preko slika jedna je od najdražih opcija ljubitelja Instagrama. Međutim, s obzirom na njihov veliki broj, nekad se teško odlučiti koji da iskoristimo. To sebi možete olakšati tako što ćete preko opcije “upravljati filterima” poređati filtere od najdražeg do onog koji najmanje koristite. Takođe, one koje nikada nijeste koristili možete jednostavno izbrisati.

U moru notifikacija i novih postova često propustite da vidite fotografije ili videosnimke vaših najdražih prijatelja. Kako biste riješili ovaj problem, dovoljno je da odete na profil nekog korisnika i odaberete opciju da vam stižu notifikacije o novim postovima s tog profila.

Ukoliko zaboravite neki post koji ste lajkovali, vrlo je lako doći do njega. Pritiskom na tri tačkice na vrhu Instagrama možete doći do svih postova koje ste lajkovali. Takođe, možete u posebnom folderu spašavati postove koje ste označili, tako da ih uvijek možete pronaći na jednom mjestu bez bespotrebnog traganja.

Oni koji nijesu vješti s poznatim hashtagovima, mogu ukucati ključnu riječ u Instagramov pretraživač, a potom tražiti ideju za hashtag koji im odgovara.

Još jedna važna opcija je brisanje istorije, što će svakako ubrzati aplikaciju.

Fotografije na kojim ste označeni na Instagramu nijesu vidljive kao na Facebooku, ali jednim klikom na “označene fotografije”, vaši pratitelji ih mogu vidjeti. Ukoliko to ne želite, možete sakriti sve fotografije na kojima ste označeni klikom na tri tačkice i opciju “sakrij fotografije”.

Snimanje videoklipova putem Instagram Stories opcije postalo je veoma popularno. Međutim, mnogi ne znaju kako mogu olakšati snimanje klipova tako što će u podešavanjima odabrati opciju “oslobodi ruke”, tako da ne moraju čuvati prst stalno na crvenom krugu za snimanje.

Vaš Instagram profil možete dodatno zaštititi od potencijalnih hakerskih napada tako što ćete omogućiti potragu dodatnog sigurnosnog koda na opciji “dvostruka autentifikacija”.

To znači da neko ne može tek tako provaliti vaš profil i kad ima vaše podatke i šifru za logovanje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *