Tehnološke akcije u crvenoj zoni, nafta i dalje u plusu

Dodajte komentar

Američki berzanski indeksi zatvorili su jučerašnje trgovanje u mješovitim pravcima. Dow Jones je zabilježio rast od 0,4% na 21.796,6 poena i to zahvaljujući skoku akcija Verizon-a od skoro 7,7% nakon objave kvartalnih rezultata.

Indeks tehnoloških akcija, Nasdaq, oslabio je 0,6% na 6.382 poena, dok se S&P 500 blago spustio na 2.475,4 poena. Akcije Facebook-a su, nakon objave rezultata dan ranije, u toku jučerašnjeg trgovanja bilježile rast od skoro 6%, da bi se do kraja dana dobici istopili na 2,9%.

Glavni berzanski indeksi u Evropi zabeležili su pad na jučerašnjem trgovanju. Indeksna korpa 30 najvećih njemačkih kompanija, DAX, oslabila je 0,8% na 12.212 poena. Deutsche bank je objavio iznenadjujući rast profita u drugom kvartalu tekuće godine, premašivši procjene analitičara, ali su navodi uprave da „prihodi nisu tako snažni kako bi rukovodstvo željelo“ oborili akcije ove banke za više od 6%. Blagi pad su ostvarili britanski FTSE i francuski CAC okončavši trgovanje na nivou od 7.443 i 5.186,9 poena, respektivno. Snažan pad akcija od skoro 15% je zabilježila farmaceutska kompanija AstraZeneca usljed izjave da kombinacija dva nova onkološka lijeka nije uspjela da smanji karcinome pluća u kliničkom ispitivanju.

Tržište nafte i dalje bilježi dobitke – WTI je ojačao dodatnih 0,8% do 49,2 USD po barelu, dok je Brent rastom od 1,2% dostigao nivo od 51,6 USD po barelu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *