Prosječna zarada u junu 510 eura

Dodajte komentar

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u junu je, prema podacima Monstata, iznosila 510 eura i bila je 0,2 odsto manja u odnosu na maj.

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u junu je, u poređenju sa istim prošlogodišnjim mjesecom porasla 1,6 odsto, a u odnosu na prosječnu neto zaradu u prošloj godini 2,2 odsto. Prosječna bruto zarada u junu je iznosila 764 eura.

Statističari su kazali da, ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u junu u odnosu na maj pale 0,1 odsto, proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu smanjene 0,1 odsto.

Prosječne neto zarade u junu su u odnosu na maj zabilježile rast u sektorima stručne, naučne i tehničke djelatnosti 4,2 odsto, ostale uslužne djelatnosti 3,5 odsto, umjetnost zabava i rekreacija 2,4 odsto, snabdijevanje električnom energijom 1,9 odsto, poslovanje sa nekretninama 1,8 odsto, snabdijevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama, kontrola procesa uklanjanja otpada 1,5 odsto, prerađivačka industrija jedan odsto, saobraćaj i skladištenje 0,6 odsto, informisanje i komunikacije i trgovina na veliko i malo 0,3 odsto i finansijske i djelatnosti osiguranja 0,2 odsto.

Pad je zabilježen u sektorima vađenje ruda i kamena 3,5 odsto, zdravstena i socijalna zaštita dva odsto, usluge smještaja i ishrane 1,8 odsto, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 1,5 odsto, državna uprava i odbrana 0,8 odsto, građevinarstvo 0,7 odsto, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo i obrazovanje 0,2 odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *