Grawe hoće da preuzme i Atlas life

Dodajte komentar

Predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja Branko Vujović kazao je juče daje osiguravajuća kuća Grawe pokazala interesovanje da preuzme Atlas life, nakon što je praktično preuzela Merkur osiguranje.

Tržište osiguranja

Parlament je juče prihvatio Izvještaj o stanju na tržištu osiguranja u 2016, a Vujović kazao da je postupak preuzimanja Merkura u završnoj fazi i da ova osuguravajuća kuća preuzima sva prava i obabeze, tako da klijenti neće imati nikakve štetne posljedice.

Predsjednik Agencije je kazao da bi se i kroz preuzimanje Atlas life trebalo isto dogoditi.

“Atlasu je godinama trebala dokapitalizacija koja u ovoj godini nije realna. Na taj nacin cemo prevazici i ovaj problem, ali ćemo imati dvije osiguravajuće kuće manje”, kazao je Vujović i podsjetio da smo imali 11 osiguravajućih kuća pet neživotnih i šest životnih, a do kraja godine ćemo vjerovatno imati samo četiri društva u životnom osiguranju. Podsjetio je na garantni fond u kome ima između 1,3 i 1,4 miliona eura, što je, kako kaže, dovoljno za izmirenje obaveza. Upozorio je da su osiguravajuće kuće uložile 81 odsto portfolia obveznice države.

Portfolio

“To je dobro za obveznice, ali je loše da osiguravači ulažu u samo jednan oblik, da nemaju disperziju rizika”, istakao je Vujović i dodao da je u reosiguranje prenijeto 12,2 miliona eura premije, što je manje sedam odsto u odnosu na godinu ranije.

Vujović je objasnio da Crnogorci i dalje najviše osiguravaju vozila, potom životno osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje imovine, kasko…

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *