A2A najavila sudski proces zbog optužbi za konsultantske usluge

Dodajte komentar

Italijanska kompanija A2A analizira mjere koje će preduzeti kako bi sudski osporila optužbe Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) u vezi sa konsultantskim uslugama. Iz A2A su saopštili da su njihove akcije u Elektroprivredi zaplijenjene, odnosno blokirane, te da se u tom rješenju sudskih instanci Crne Gore navodi da bi A2A mogla biti predmet istrage.

“Kompanija analizira mjere koje će preduzeti kako bi sudski osporila optužbe u odgovarajućem vremenskom okviru i na odgovarajućem mjestu”, saopštili su iz italijanske kompanije.

A2A je početkom mjeseca aktivirala put opciju, prema kojoj je ponudila Vladi akcije za 250 miliona eura, kako bi izašla iz energetske kompanije. Ubrzo nakon toga, Viši sud je na predlog SDT-a blokirao akcije Italijana u EPCG zbog istrage u vezi sa konsultantskim uslugama koje je EPCG plaćala povezanim firmama sa A2A. Za zloupotrebu službenog položaja je optuženo šest lica, od čega tri Italijana. EPCG je u periodu od 2010. do 2012. godine plaćala višemilionske konsultantske usluge italijanskim firmama bez tendera.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *