Pregled štampe za 26. jul: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Sindčel prodat za 800 hiljada eura

Nikšićka firma Helada Mont kupila je na licitaciji hotel Sindčel u Nikšiću sa dvorištem, ukupne površine 4.090 kvadrata po cijeni od 833.135 eura. U Sindčelu, u okviru kojeg je poslovao istoimeni hotel, stečaj je otvoren u martu.

Uvoz preko milijardu eura, a izvoz svega 166,7 miliona

Spoljnotrgovinska robna razmjena Crne Gore u prvih šest mjeseci, prema preliminarnim podacima Monstata, iznosila je 1,23 milijarde eura, 9,2 odsto više u odnosu na isti period 2016, prenosi Mina-business. Izvezena roba vrijedna je 166,7 miliona eura (14,4 odsto više). Uvoz je bio viši 8,4 odsto i iznosio je 1,06 milijardi eura.

Razmatraju da odustanu od drugog bloka?

Elektroprivreda (EPCG), prvi put od početka priče o drugom bloku TE Pije vi ja razmatra scenario po kojem se ta investicija ne bi realizovala, već bi se dodatna sredstva uložila u postojeći blok, ocijenili su u MANS-u.

Dnevne novine

PDV na pošiljke skuplje od 75 eura

Ministarstvo finansija pristalo je da poveća vrijednost pošiljki iz uvoza koje će se oporezovati, sa prvobitnih 22 na 75 eura, saopštio je generalni direktor Direktorata za poreski i carinski sistem Novo Radović, na jučerašnjoj sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet.

Ljušev novi direktor Telekoma

Novi izvršni direktor Crnogorskog Telekoma biće Nikola Ljušev, koji će na toj poziciji zamijeniti Miliju Zekovića. Zeković će, kako je saopšteno, kompaniju napustiti 1. septembra na sopstveni zahtjev, a karijeru će nastaviti van Deutsche Telekom grupe.

U Bijeloj će se uskoro graditi i remontovati jahte

Konzorcijum koji čine renomirana brodogradilišna kompanija Damen iz Holandije i Adriatic Marinas, koja upravlja Porto Montenegrom, otkupio je dio infrastrukture Jadranskog brodogradilišta u Bijeloj, saopštio je juče premijer Duško Marković.

Dan

Vlada planira da odustane od drugog bloka

Po prvi put od početka priče o drugom bloku Termoekektrane Pljevlja (TEP) u Elektroprivredi razmatraju scenario po kojem se ta investicija ne bi realizovala, već bi se postojeća sredstva uložila u postojeći blok, saopštili su iz MANS-a.

Zaposliće bivše radnike

Prodaja kompanije Vunko za 2,25 miliona eura ozvaničena je juče ovjerom kod notara i zaključivanjem kupoprodajnog ugovora stečajnog upravnika Vunka u Bijelom Polju Radojice Grbe i konzorcijuma Dulović i Bravera. Vunko je prodat na 23. licitaciji u Privrednom sudu, a kompletan iznos novca uplaćen je prošle sedmice, dva dana prije isteka roka.

Arapi uzimaju dio brodogradilišta

Premijer Duško Marković je prilikom posjete Porto Montenegru rekao da završavaju proceduru u Privrednom sudu oko prodaje dijela infrastrukture brodogradilišta Bijela konzorcijumu Damen i Porto Montenegro.

Pobjeda

Otvoriće najveću prodavnicu sportske opreme na sjeveru

Nekadašnji vunarski kombinat Vunko zvanično je juče prodat za 2,25 miliona eura, nakon ovjere kod notara i potpisivanja ugovora između stečajnog upravnika Radojice Grbe i predstavnika konzorcijuma kompanija “Dulović i “Bravera. Primopredaja fabrike je zakazana za 31. jul.

Gubitak Invest banke 284.000

Invest banka Montenegro je za pola godine ostvarila gubitak od 284.000 eura, navedeno je u izvještaju objavljenom na sajtu KHOV. Prihod od kamata je bio 308.000 a od naknada i provizija 20.000 eura. Banka je na kraju prošle godine imala takođe gubitak i to od 751.000 eura.

U minusu 573.000

Port of Adrija Bar je za pola godine ostvarila gubitak od 573.139 eura, što je za 200.000 eura više nego u istom period prošle godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *