Otvara se prvi Američki koledž u Crnoj Gori

Dodajte komentar

U okviru Univerziteta Mediteran predviđeno je otvaranje prvog Američkog koledža.

To je istaknuto danas na sastanku predsjednika Univerziteta Mediteran, Duško Knežević i predsjednik Girne American University sa Kipra Serhatom Akpinarom sa kojim je potpisan Memorandum o saradnji.

“Plan je da se realizuju internacionalne studije u skladu sa najsavremenijim svjetskim obrazovnim standardima i po programima priznatim u američkom obrazovnom sistemu. U toku je priprema strategije osnivanja i razvoja prvog Američkog koledža u Crnoj Gori koji će omogućiti nove opcije crnogorskim studentima, ali i pozicioniranje Univerziteta Mediteran i Crne Gore kao međunarodnog obrazovnog centra”, kazali su sa Univerziteta.

Na sastanku je razgovarano i o uspostavljanju saradnje dvije visokoobrazovne institucije u razmjeni studenata i nastavnog osoblja, realizaciji zajedničkih naučno-istraživačkih projekata, organizaciji naučnih skupova i konferencija.

Girne American University, osnovan 1985. godine, danas ima svoje organizacione jedinice u sto tri zemlje na tri kontinenta. U sastav univerziteta ulazi deset fakulteta i deset akademija/škola koje se, nalaze među najbolje rangiranim visokoobrazovnim institucijama na svijetu. Fakulteti koji ulaze u sastav Univerziteta su akreditovani od strane IACBE, ASIIN, EUR-ACE, EDEXCEL, EAQUALS, UNWTO I drugih renomiranih međunarodnih institucija I organizacija.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *