Najveći skok prodaje McDonald'sa u posljednjih pet godina

Dodajte komentar

Američki lanac restorana McDonald's u drugom ovogodišnjem tromjesečju ostvario je najveći skok prodaje na globalnom nivou u zadnjih pet godina, potpomognut snažnijim rastom prometa i inicijativama na američkom tržištu poput posebnih pića te sendviča sa sastojcima po izboru kupca.

Prodaja u restoranima na globalnom nivou u drugom tromjesečju skočila je 6,6 posto, podstaknuta najsnažnijim prometom u više od pet godina. Prodaja u američkim restoranima koji su otvoreni najmanje prije 13 mjeseci u drugom tromjesečju porasla je 3,9 posto.

Taj najveći svjetski lanac brze hrane po prihodima koncentrisao se na preokretanje trenda pada prometa u restoranima u SAD-u, koji generišu najveću dobit za kompaniju, i to uvođenjem novih proizvoda i usluga poput hamburgera sa svježe ispečenom govedinom, sendviča spravljenih po posebnim receptima, mogućnosti narudžbe i dostave.

Ti potezi su dio šireg plana zaokreta u poslovanju pod rukovodstvom izvršnog direktora Stevea Easterbrooka, koji se drugu godinu nalazi na svojoj funkciji.

Kompanija po svemu sudeći ponovo osvaja izgubljeno u utrci s konkurentima u području lanaca brze prehrane kao što su Wendy's i Burger King, piše Reuters.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *