AT&T potukao očekivanja u pogledu dobiti, akcije skočile 3%

Dodajte komentar

Američki telekomunikacioni operater, AT&T, objavio je dobit za drugi kvartal iznad očekivanja tržišta i rekordnu marginu u bežičnom segmentu poslovanja.

AT&T je objavio dobit po akciji od 79 centi u odnosu na očekivana 73 centa, dok je prihod dostigao 39,8 milijardi USD (pad od 1,8%) što je bilo u skladu sa očekivanjima. EBITDA margina u segmentu bežičnog poslovanja porasla je na 50,4% što je po rečima uprave rekordni nivo ovog pokazatelja. U ovom segmentu AT&T je zabilježio dodatnih 2,8 miliona korisnika (2,3 miliona u SAD, ostatak u u Meksiku), uz rekordno nizak procenat korisnika koji su otkazali korišćenje usluga (1,01% u odnosu na očekivanje analitičara od 1,19%).

Kompanija je saopštila da je broj pretplatnika za video sadržaje smanjen za 199.000, ali da je online streaming usluga DirecTV Now, pokrenuta krajem prošle godine, neutralisala ovaj pad. Uprava AT&T-a je zadržala prognozu rezultata za cijelu godinu, iznijevši očekivanje da će najavljena kupovina Time Warner-a biti realizovana do kraja godine. Akcije AT&T-a od početka godine bilježe pad vrijednosti od 15%, dok su se juče nakon objave rezultata oporavile 2,6%.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *