Pregled štampe za 25. jul: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Stovarište Đurović zatvorila Poreska

Poreska uprava (PU) privremeno je zatvorila najstarije podgoričko stovarište za prodaju građevinskog materijala, Stovarište Đurović na Zabjelu, zbog inspekcijskog nadzora koji je u toku, potvrđeno je juče “Vijestima” iz nekoliko izvora.

Peticijom protiv PDV-a na pošiljke

Najava izmjena Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV), kojima je predviđeno i da se smanji granična vrijednost za komercijalne poštanske pošiljke za koje se ne plaćaju carinski troškovi i PDV sa sadašnjih 150 eura na samo 22 eura, izazvala je bumu reakciju na društvenim mrežama.

Parcele ili manja cijena za KAP

U Privrednom sudu juče je okončana raspravu po tužbi kompanije Uniprom, u vlasništvu biznismena Veselina Pejovića, protiv Kombinata aluminijum od kojeg traži ispunjenje Ugovora o kupoprodaji imovine fabrike ili 30 odsto da se smanji kupoprodajna cijena koja će biti naknadno precizirana.

Dnevne novine

Banka dokapitalizovana sa pet miliona eura

Dokapitalizacija Atlas banke juče je uspješno obavljena upisom i uplatom akcija u vrijednosti od pet miliona eura. Akcije u toj vrijednosti su uplatili Atlas Capital Holding Limited i Atlas Invest doo Podgorica.

Cijene interneta kod nas su na nivou onih iz regiona

Član Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) Zoran Sekulić kazao je da su cijene servisa elektronskih komunikacija, posebno interneta, u Crnoj Gori na nivou ili nešto niže od zemalja regiona. “Nije tačno da su cijene servisa elektronskih komunikacija dvostruko veće kod nas nego u zemljama regiona i svijeta.

Dan

Opština Kotor izgubila Zavod Vrmac

Sudija kotorskog Osnovnog suda Veljko Bulatović odbio je kao neosnovan tužbeni zahtjev Opštine Kotor i naložio da beogradskom Institutu za rehabilitaciju prizna prava svojine na zemljištu ukupne površine 18.234 kvadrata i objektima ukupne površine 6.179 kvadrata u naseljima Stoliv i Prčanj.

Za autoput dosad uzeli 233,5 miliona

Ukupno zaduženje za izgradnju autoputa Bar Boljare, odnosno prioritetne dionice Smokovac-Uvač-Mateševo, do 30. juna iznosi 233,5 miliona dolara, a na dan 21. jul u eurima taj dug je 203,3 miliona eura, kazao je ministar finansija Darko Radunović.

Licitacija 10. avgusta

Nakon prvog neuspješnog javnog nadmetanja za kupovinu hotela Klub Rivijera u Herceg Novom 11. jula, javni izvršitelj Jasminka Bajović zakazala je drugu prodaju za 10. avgust. Imovina hotela Rivijera u Njivicama procijenjena je na 7,9 miliona eura.

Pobjeda

Vlada ne odustaje od drugog bloka

Izlaskom A2A iz Elektroprivrede nije dovedena u pitanje izgradnja drugog bloka termoelektrane, ocijenio je predsjednik Vlade Duško Marković najučerašnjem premijerskom satu.

Na kursnim razlikama u plusu 18,2 miliona

Na osnovu kursnih razlika za kredit za gradnju autoputa trenutno smo u plusu 18,2 miliona eura kazaoje ministar finansija Darko Radunović.

Benzin skuplji jedan cent

Benzin je od danas skuplji cent, dok su cijene ostalih vrsta goriva ostale nepromijenjene, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *