Održan sastanak guvernera Žugića sa upravom Lovćen banke

Dodajte komentar

Guverner Centralne banke Crne Gore, dr Radoje Žugić, sa saradnicima, sastao se juče sa članovima Odbora direktora Lovćen banke, na čelu sa Aleksandrom Popović, predsjednicom. Sastanku su prisustvovali i dr Vinko Nikić, glavni izvršni direktor, kao i mr Nenad Radulović i Draško Trninić, izvršni direktori.

Guverner Žugić je u uvodnom izlaganju istakao da je CBCG otvorena za stalnu i intenzivnu komunikaciju sa bankama, u cilju ostvarivanja zajedničkih interesa, posebno u dijelu daljeg snaženja bankarskog sistema i očuvanja finansijske stabilnosti. Dosadašnje aktivnosti u ovom pravcu, podsjetio je guverner Žugić, „rezultirale su značajnim unapređenjem bankarskog sektora, koje potvrđuju pozitivni trendovi svih ključnih parametara, kao i  profitabilnost banaka“. 

Predsjednica Odbora direktora, Aleksandra Popović, istakla je da osnovni ciljevi Lovćen banke kvalitetna aktiva, pružanje podrške privredi i kontinuirano ulaganje u kapital banke, uz vođenje računa o poštovanju preporuka CBCG, kao i o uspostavljanju mehanizama za zaštitu u slučaju nepredviđenih okolnosti koje mogu uzrokovati gubitke.

Andreas Zeisler, član Odbora direktora i predstavnik DEG-a, njemačkog investiciono-razvojnog fonda, istakao je da je DEG zadovoljan upravljanjem Lovćen banke, te da će nastaviti da podržava njene aktivnosti kroz ulaganje dodatnog kapitala.

Guverner Žugić je izrazio zadovoljstvo predočenim razvojnim planom koji uključuje dalji rast banke i jačanje njene pozicije na crnogorskom tržištu, te posebno istakao da CBCG vodi proaktivnu politiku čiji je cilj dobro kapitalizovan, zdrav i održiv bankarski sistem. Dogovoren je nastavak intenzivne saradnje i dijaloga na sve aktuelne teme, kao i podrška planiranim aktivnostima Lovćen banke u okviru nadležnosti CBCG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *