Tender za Jugozapadnu obilaznicu do kraja godine

Dodajte komentar
Ilustracija

Tender za Jugozapadnu obilaznicu bi, prema našim očekivanjima, mogao biti raspisan do kraja godine, najavio je danas gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović prilikom posjete arheloškom lokalitetu Duklja.

Stijepović je podsjetio da uprava grada intenzivno radi sa partenerima, IFC-om i Svjetskom bankom, na obezbjeđivanju sredstava za projekat i da je u toku ocjena kreditnog rejtinga Glavnog grada.

“Nakon toga ide potpisivanje svih onih formalnosti koje prethode dobijanju kredita tako da očekujem da će do kraja godine biti raspisan tender za izgradnju Jugozapadne obilaznice”, istakao je gradonačelnik Podgrorice.

On je dodao da, kada je u pitanju postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda sa kolektorom, najveći investicioni projekat Podgorici, vrijedan 50 miliona eura, ne očekuje da će Glavni grad, a ni Vodovod, imati značajnih dodatnih zaduženja.

“Poznato je da smo za taj projekat dobili grant od devet miliona, 35 miliona je kredit njemačke razojne KfW banke, a u zavisnosti od tenderskih uslova i ponuda, moguće je da se ni glavni grad ni vodovod neće dodatno zadužiti”, najavio je Stijepović.

Jugozapadna obilaznica je kapitalni projekat Glavnog grada vrijedan blizu 20 miliona eura koji podrazumijeva izgradnju saobraćajnice bulevarskog tipa kojom bi trebalo da se povežu Petrovačka i Cetinjska magistrala.

Gradonačelnik Podgorice Stijepović i regionalni menadžer Međunarodne finansijske korporacije IFC za Zapadni Balkan Tomas Lubek nedavno su potpisali Mandatno pismo i Pismo o angažovanju savjetnika za realizaciju ovog projekta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *