Promjene u menadžmentu Wizz Air-a

Dodajte komentar

Wizz Air Holdings Plc, promovisala je dva člana uprave u svoj izvršni tim.

Iain Weherall, koji je trenutno šef finansijskog planiranja i kontrole i Odnosa sa investitorima, je promovisan u finansijskog direktora počev od 1. avgusta 2017. Kao finansijski direktor, Iain će biti odgovoran generalnom direktoru i biće zadužen za knjigovodstvo i poresku politiku, finansijsko planiranje i kontrolu, preuzimanje novih aviona i korporativne finansije i dobavljače. On je član Wizz Air-ovog tima od jula 2011. kada je bio zadužen za šefa korporativnih finansija i potom za prvi kompanijski izlazak na berzu (IPO) u 2015. On je takođe vodio Kompanijske odnose sa investitorima pre preuzimanja sadašnje funkcije u septembru 2016. 

Iz kompanije su su kazali i da je Heiko Holm, trenutno šef tehničke službe, je promovisan u Wizz Air-ovog tehničkog direktora, koji će biti odgovoran Didriku Penu, izvršnom potpredsjedniku i direktoru letačke operative. 

Kompanija je imenovala i Stivena Džounsa (Stephan Jones) na mjesto izvršnog potpredsjednika i zamjenika generalnog direktora. Džouns će preuzeti dužnost kasnije tokom ove godine. Kao izvršni potpredsjednik i zamjenik generalnog direktora Džouns će biti odgovoran za organizaciju rada Wizz Air-ovih komercijalnih, marketinških i informacionih odjeljenja zajedno sa komercijalnih direktorom, direktorom marketinga i šefom odjeljenja informacionih tehnologija koji će mu biti direktno podređeni, i sa kojima će uzeti važno učešće u svim planovima upravnog odbora.

U komentaru na imenovanje gospodina Džounsa, Jožef Varadi (József Váradi), generalni direktor Wizz Air- a je izjavio:

“Radosni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu Stivenu Džounsu na mjesto Wizz Air-ovog izvršnog potpredsjednika i zamjenika generalnog direktora. Stivenovo dugačko i bogato iskustvo u brojnim poljima u menadžmentu aviokompanije značajno će doprinijeti našem liderskom timu i nastaviće da vodi Wizz Air u pravcu razvoja i vođstva na tržištu, a da u isto vrijeme ostanemo usmjereni na pružanje vrhunske usluge našim putnicima, održavajući naš ultra low-cost koncept netaknutim među mnogim evropskim aviokompanijama i nastavljajući da ostvaruje jedan od najvećih profita u našoj industriji”

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *