Pregled štampe za 19. jul: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Vukotić ponovo izabran za predsjednika borda Plantaža

Rektor Univerziteta Donja Gorica Veselin Vukotić ponovo je juče izabran za predsjednika borda direktora Plantaža. Vukotić je u upravi državne kompanije više od decenije. U novom bordu su još Dušan Perović, Božo Mihailović, Đorđije Rajković, Anica Hajduković, Radovan Ortandić i Radule Raonić.

Do kraja godine 80 miliona eura

Ministarstvo finansija očekuje da do kraja ove godine ugovori aranžman sa Svjetskom bankom (SB) koji bi bio zaključen u eurima, a u visini od 90 miliona američkih dolara, rekli su “Vijestima” iz tog Vladinog resora.

Dilojt ne može biti objektivan

A2A je bila u velikom konfliktu interesa kada je kao menadžer Elektroprivrede (EPCG) angažovala revizorsku kuću Dilojt da procijeni imovinu Rudnika uglja Pljevlja, jer je prethodno ugovorila sa državom otkup svojih akcija u EPCG za precijenjenih 250 miliona eura, smatra analitičar i član predsjedništva građanskog pokreta URA Dejan Mijović.

Dnevne novine

Šansa za razvoj države

Radionica o Programu ekonomskog ulaganja radi sticanja crnogorskog državljanstva, na kojoj ćw biti predstavljene mogućnosti koje pruža planirani program, njegove osnovne prednosti i izazovi, kao i faktori koji utiču na uspješnu primjenu, održaće se sjutra u hotelu Hilton.

Slovenija nastavlja da podržava razvojne projekte

Slovenija će nastaviti da podržava razvojne projekte Crne Gore, a postoje mogućnosti za dalj e pobolj šanj e saradnje dviju država, ocijenjeno je na sastanku slovenačkog ambasadora Mitje Močnika i ministrom bez portfelja Marijom Vučinović.

POSAO ZA 50 LJUDI U HOTELU OD ČETIRI MILIONA EURA

Rekonstrukcija hotela “Berane”, u čiju je obnovu uloženo oko dva miliona eura, novi je podsticaj za razvoj sjevera i valorizaciju svih potencijala koje taj region ima, ocijenio je premijer Duško Marković tokom jučerašnje posjete beranskoj opštini. Svečanim presijecanjem vrpce, Marković je juče otvorio obnovljeni hotel kapaciteta 80 ležaja u kojem je posao našlo više od 50 ljudi.

Dan

Opštinama dižu prihode, iako ne plaćaju poreze

Ministarstvo fiiaisija trenutno radi na izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju lokalnih samouprava, gdje se pod pritiskom opština, pokušava pronaći način da se povećaju prihodi opština, na račun povećanja procenta ustupanja poreza na dohodak fizičkih lica ili drugi način

Šumarska mafija izvlači milione

Demokratska Crna Gora upozorila je na devastaciju, neplansku eksploataciju i enormnu pljačku prirodnih bogatstava, posebno šuma, iz kojih “šumarska mafija izvlači milione ne misleći na buduće generacije. Prema riječima funkcionera te stranke Nikole Rovčanina tužno je gledati kako pluća naše države iz godine u godinu nestaju, nakon bezočnog, neprijateljskog i razarajućeg odnosa šumarske mafije, koja očigledno nema granica.

Apoteke Galenike u rukama Hete

Sudija Faruk Mušović odbio je tužbeni zahtjev države kojimje traženo da se izvršenje nad nepokretnostima farmaceutske kompanije “Galenika Crna Gora u Podgorici, Sutomoru, Baru, Virpazaru, Risnu, Tuzima i Donjem Zagaraču, oglasi ništavim.

Pobjeda

Viši sud blokirao akcije A2A

Viši sudje, na zahtjev Specijalnog tužilaštva, blokirao akcije A2A u Elektroprivredi zbog postupka koji se vodi protiv menadžmenta te kompanije, potvrdioje Pobjedi ovaj sud.

Inspektori dobili pomoć 80 visokoškolaca

Osamdeset visokoškolaca sa Zavoda za zapošljavanje počelo je juče u Poreskoj upravi rad na suzbijanju sive ekonomije, rečeno je Pobjedi iz ove institucije.

Uplaćena 2,25 miliona za Vunko

Konzorcijum, koji čine kompanije Bravera i Dulović iz Bijelog Polja i Mojkovca, uplatio je prije roka 2,25 miliona eura na račun Vunka u stečaju, čime su poštovali svoj dio ugovora sa stečajnim upravnikom Radojicom Grbom o prodaji te bivše tekstilne fabrike, saopštili su juče radnicima Vunka novi vlasnici.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *