PayPal ulazi u bankarske vode

Dodajte komentar

PayPal postigao je sporazum sa Vizom koji mu omogućava izdavanje debitnih kartica u Evropi.
Time ova kompanija poznata po uslugama onlajn plaćanja najavljuje ulazak u oblast tradicionalnog bankarstva.

Dvije kompanije potpisale su sporazum o saradnji u pružanju usluga platnog prometa širom Evrope. To znači da će PayPal, koji već ima bankovnu licencu u Evropi, moći da ponudi Viza debitne kartice sa svojim brendom na njima.

Ugovor sa Vizom omogućiće korisnicima PayPala pristup Vizinim beskontaktnim platnim mjestima u prodavnicama u Evropi, a moći će da plaćaju i preko telefona putem svog PayPal računa.

Taj potez će, kako se očekuje, naročito privući male firme koje na računu PayPala imaju novčane sume predviđene za kupovinu zaliha, kao i osobe koje nemaju bankovni račun, a koriste PayPal, piše Financial Times.

Sporazum sa Vizom otvara PayPalu širu bazu klijenata jer poslovanje sele na građanstvo.

Prema riječima, šefa sektora plaćanja, proizvoda i inženjeringa Džima Megatsa, PayPal je planirao da pokrene debitne kartice iako im to nije bio primarni cilj.

PayPal ima nekoliko važnih klijenata koji bi za svakodnevnu potrošnju radije koristili PayPal nego bankovni račun, a postoje i korisnici koji sve onlajn transakcije vrše preko PayPala što žele da nastave i preko njihove debitne kartice, objašnjava on.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *