Nasdaq na novom rekordu nakon i osmog dana rasta

Dodajte komentar

Akcije na Wall Street-u jučerašnje trgovanje okončale su uglavnom laganim rastom vrijednosti u jeku objave korporativnih rezultata za drugi kvartal.

Indeks tehnoloških akcija, Nasdaq, porastao je pola procenta na 6.344,3 poena, postavivši novu rekordnu vrijednost. Ovo je osim dan zaredom kako ova korpa akcija bilježi rast, što je njen najduži uzlazni trend još od februara 2015. godine.

Akcije Netflixa skočile su više od 13% nakon što je kompanija dodala novih 5,2 miliona korisnika tokom drugog kvartala, dok je rekordnu vrijednost dostigao i Facebook. Indeks S&P 500 je blago porastao na 2.460,6 poena, što je takođe njegova najviša vrijednost na zatvaranju. Dow Jones je oslabio 0,3% na 21.574,7 poena, uz najveći negativan uticaj Goldman Sachs-a. Goldman je oslabio 2,6% nakon što je ova banka objavila pad prihoda od 40% u segmentu trgovanja obveznicama. Pad od pola procenta zabilježila je Bank of America koja je takođe izvijestila o oštrom padu prihoda iz trgovačkih aktivnosti.

Evropske berze trgovanje su okončale u negativnoj teritoriji, djelimično pod uticajem vijesti sa američkog tržišta da je gotovo izvjestan neuspjeh zamjene aktuelnog sistema zdravstvenog osiguranja od strane nove administracije. Njemački DAX je pao 1,3%, francuski CAC je oslabio 1,1%, dok je britanski FTSE pao nevelikih 0,2%.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *