Pregled štampe za 18. jul: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

O raspodjeli dobiti Luke Kotor raspravljaće 26. jula

Akcionari Luke Kotor trebalo bi da na ponovljenoj redovnoj Skupštini 26. jula donesu odluku o raspodjeli dobiti za prošlu godinu. Redovna Skupština bila je zakazana za 27. jun, ali nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Zakup investitoru daje ekstraprofit?

Nije jasno zašto je Vlada Crne Gore, između različitih pristupa, izabrala dugoročni zakup kao način valorizacije Ulcinjske rivijere, ali i u toj varijanti treba uzeti u obzir da se radi o imovini vrijednoj oko 100 miliona eura, ocijenio je za “Vijesti” profesor na slovenačkom Ekonomskom fakultetu Borut Rusjan.

Procjena Rudnika do 4. avgusta

Revizorska kuća Deloitte za 69.020 eura, sa uračunatim PDV-om, procijeniće za potrebe Elektroprivrede Crne Gore vrijednost akcija pljevaljskog Rudnika uglja.

Dnevne novine

Sud da odluči o privremenoj mjeri

Pravni zastupnik desetak radnika hotela Riviera u Njivicama Petar Zloković zatražio je juče od Osnovnog suda u Herceg Novom da donese privremenu mjeru kojom bi se javnoj izvršiteljki Jasminki Bajović naložilo da od prodaje hotela “zadrži” oko 40.000 eura za isplatu dugovanja radnicima i namirivanje troškova postupka.

Tajani sjutra sa privrednicima

Sastanak predsjednika Evropskog parlamenta Antonia Tajanija sa crnogorskim privrednicima, koji organizuje Privredna komora (PKCG), biće održan sjutra.

Ponudimo mediteranski ambijent, a ne vašarište

Aktuelnu turističku sezonu karakterišu stari problemi, još nijesmo uspjeli da uspostavimo ponudu koja korespondira sa našom željom da Crna Gora bude visokokvalitetna turistička destinacija, pa je njena struktura ostala identična kao prethodnih godina, kaže u razgovoru za Dnevne novine predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Dragan Ivančević.

Dan

Kad nema koncesije, nema ni kredita

Odbornici Skupštine opštine Kotor su na jučerašnjoj sjednici, nakon troipočasovne rasprave, usvojili zaključke koji se odnose na glasanje predstavnika Opštine Kotor Branka Nedovića (SDP) na predstojećoj sjednici skupštine akcionara “Luke Kotor, a ključno pitanje bilo je dobijanje dugoročne koncesije za upravljanje operativnom obalom.

Mogu na posao ako povuku tužbe

Radnici “Vektre Jakić koji su dobili otkaz u momentu kada su tražili da im vlasnik te kompanije Dragan Brković isplati pet zaostalih zarada, odbili su predlog poslovodstva koje je od njih tražilo da povuku tužbe i da se vrate na posao.

Suzi Evrope mijenjaju tok

Kineska firma CRBC koja gradi autoput Bar-Boljare na dionici kod Mateševa, tačnije na lokalitetu Jabuka, gdje se nalazi i radnički kamp, prema tvrdnjama mještana, ugrožava rijeku Taru na više načina.

Pobjeda

Osnivački kapital za faktoring i lizing 125.000 eura

Osnivački kapital za kompanije koje pružaju lizing, faktoring, mikrokreditiranje i otkup potraživanjaje 125.000 eura, predviđenoje Nacrtom Zakona o finansijskom lizingu, faktoringu, otkupu potraživanja, mikrokreditiranju i kreditno-garantnim poslovima, koje je objavilo Ministarstvo finansija.

Radulović: Ove godine od turizma milijarda

Većina hotela na primorju su puni i bukirani do kraja oktobra, što pokazuje da će rezultati ovogodišnje sezone biti bolji nego prošle. Osim povećanog fizičkog obima, kako je Pobjedi kazao predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović, imaćemo i 20 odsto više prihoda.

Privući uspješne

Radionicu o Programu ekonomskog ulaganja radi sticanja crnogorskog državljanstva organizovaće u četvrtak u Podgorici Međunarodna asocijacija Investment Migration Council i Privredna komora.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *