“Citigroup” nakon Bregzita iz Londona seli u Frankfurt

Dodajte komentar

Američka Citigroup Inc banka je najavila da će ove nedjelje izabrati Frankfurt kao svoj finansijski centar na tržištu Evropske unije, u okviru konačnih priprema za Bregzit.

Predstavnici ove banke su rekli da će izabrati Frankfurt kao novi finansijski centar svog poslovanja, te da će premjestiti “nekoliko stotina” radnih mjesta van Londona nakon okončanja procesa izlaska Velike Britanije iz EU.

Britanski ministar finansija Filiš Hamond izjavio je da Britanija treba da se založi za prelazni sporazum, kako bi pomogao preduzećima, pošto je vlada održala svoj prvi sastanak na visokom nivou sa korporativnim liderima, kako bi razgovarali o Bregzitu.

Globalne banke su rekle da bi mogle da premjeste na hiljade poslova iz Velike Britanije, kako bi se pripremile za planirani izlazak ove zemlje iz Unije.

Asocijacija inostranih banaka u Njemačkoj očekuje da će premjestiti između 3 i 5 hiljada radnih mjesta u Frankfurt, u toku sljedeće dvije godine, što će biti rezultat Bregzita, izjavio je u junu njemački list “Velt am Sonntag” njemački glasnik Stefan Vinter iz UBS.

“Deutsche Bank AG”, “BNP Paribas SA”, “Barclais Plc” i “Bank of America Corp” su među bankama koje razmišljaju o premještanju nekih operacija nakon Bregzit-a.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *