Analiza u Sloveniji pokazala: Različit kvalitet Coca Cole, Milke, namaza Rio Mare…

Dodajte komentar

Savez potrošača Slovenije je prilikom pregleda tržišta među 32 para proizvoda otkrio deset pari proizvoda različitog kvaliteta, uključujući i Coca Colu, Milka čokolade i Rio Mare paštete.

“Što je niža cijena, to je manji kvalitet sirovina i prodavnice ovaj nedostatak nadoknađuju naglaskom da je proizvod proizveden u domaćoj državi”, rekao je prilikom predstavljanja informacija o pregledu tržišta u pogledu dvostrukog kvaliteta prehrambenih proizvoda slovenački ministar poljoprivrede Dejan Židan, prenosi RTV Slovenije.

Istraživanje tržišta su sproveli Uprava za sigurnost hrane, veterinarstvo i zaštitu bilja, Zavod za ishranu i Udruženje potrošača Slovenije. “Ako podatke poredimo u odnosu na Češku, Mađarsku i Slovačku, situacija je bolja, ali nije savršena”, rekao je Židan.

U isto vrijeme utvrđeno je da postoji povećan rizik od komercijalnih brendova, na što će ministar Židan upozoriti naredne sedmice ministarski vrh u Briselu. “Ovo područje je za nas novootkriveni rizik, tako da ćemo ovu problematiku u Sloveniji produbiti u narednim mjesecima”, dodao je on.

Razlike koje utiču na kvalitet proizvoda otkrivene su piću Coca Cola, u mliječnoj čokoladi Milka, u konzervama jetrene paštete i mesnim narescima Primana, u bezalkoholnom piću sa ukusom narandže Budget, u voćnom jogurtu s ukusom jagode Budget i Hoferovoj toastšunki. Osim toga, razlike su nađene i prilikom pregleda Rio Mare tuna pašteta, mliječnih čokolada Riquet i Hoferovih voćnih jogurta s ukusom jagode Milfina.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *