EasyJet zbog Brexita osniva novu kompaniju s sjedištem u Austriji

Dodajte komentar

Niskobudžetni avioprevoznik EasyJet objavio je danas da formira novu aviokompaniju EasyJet Europe koja će biti bazirana u Beču i koja će omogućiti toj britanskoj firmi da nastavi nesmetano da leti u Evropi posle Bregzita.

Sedište u Beču će dozvoliti kompaniji da leti istovremeno širom Evrope kao domaća firma kada Velika Britanija napusti EU, bez obzira šta bude dogovoreno oko budućeg vazdušnog sporazuma Velike Britanije i EU, navodi se u saopštenju britanske aviokomanije čije sjedište je u Lutonu, na sjeveru Londona.

Na osnovu Bregzita Velika Britanija bi mogla da izadje iz jedinstvenog evropskog vazdušnog prostora, po kome se komapnijama baziranim u uključenim zemljama dozvoljava da lete bez prepreka širom cijele Evrope.

Čim je objavljena odluka Britanaca da žele da napuste EU, na referendumu 23. juna 2016. godine, EasyJet je saopštio da će pokušati da dobije dozvolu za obavljanje vazdušnog saobraćaja u nekoj drugoj zemlji EU da bi mogao bez ometanja da koristi evropske linije.

U današnjem saopštenju kompanija EasyJet je navela da je ranije ove godine podnijela zahtjev kod Austro Kontrola (Austro Control) za dobijanje sertifikat za vazdušni saobraćaj (CTA) i kod austrijskog saveznog ministarstva za saobraćaj, inovacije i tehnologiju za dobijanje dozvole za obavljanje vazdušnog saobraćaja.

Procedura akreditacije je sada u odmakloj fazi i kompanija se nada da će uskoro dobiti dozvolu što će joj omogućiti da osnuje novu kompaniju EasyJet Europe.

Novoformirana evropska firma će biti filijala firme bazirane u Lutonu ali će imati potpunu autonomiju, rekao je portparol EasyJeta za Frans pres.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *