Globe Scout Me pobjednik takmičenja Start Tel Aviv

Dodajte komentar
Platforma za sportiste, trenere i timove, odnosno sve one koji se bave sportom Globe Scout Me, predstavljaće Srbiju na ovogodišnjem DLD festivalu u Tel Aviv.Globe Scout Me omogućava sportistima da kreiraju profil, postave svoju statistiku i snimke sa utakmica, dok treneri i timovi, sa druge strane, mogu da “pretražuju igrače” po svim parametrima – poziciji na kojoj igraju, sportu kojim se bave, godinama, visini…
Finale takmičenja statap kompanija iz Srbije i Crne Gore Start Tel Aviv, u koje se plasiralo pet kompanija, održano je u utorak (11. jula 2017. godine). Pobjednički projekat Globe Scout Me učestovaće na festivalu startapa koji se od 3. do 7. septembra održava u Tel Avivu.
Za Ognjena Vlaškalina, jednog od osnivača kompanije Globe Scout Me, to će biti prilika da upozna telavivski startap ekosistem, ali i da se sretne sa potencijalnim investitorima i eventualno dogovori saradnju. Kako kaže za eKapiju, ideja za ovakvu aplikaciju nastala je još prije desetak godina, nakon završetka koledžu u Americi, kada su ga drugovi stalno kontaktirali da im nađe neki klub u Evropi.
“Prije osam mjeseci krenuli smo da razvijamo sam proizvod, a prije mjesec i po dana pustili smo platformu online. Sada imamo više od 500 prijavljenih sportista, ali nismo počeli još da se bavimo marketingom. To je sljedeći korak. Zato smo se i prijavili za ovo takmičenje, jer nam pruža šansu da otputujemo u Tel Aviv, da se sretnemo sa potencijalnim investitorima, ugovorimo možda i neku investiciju i krenemo da razvijamo platformu dalje, da je širim”, kaže za eKapiju Vlaškalin.
U finalu takmičenja u Beogradu, petočlani žiri (Kosta Andrić ICThub, Jenny Sedov zamjenica ambasadorke Izraela u Beogradu, Moriya Kassis osnivač Product of things, Natalija Sandić Innovation Fund i Ivan Filipović 30Hills), imao je zadatak da odabere najbolji startap među pet finalista.
Osim Globe Scout Me, na Start Tel Aviv takmičenju predstavljeni su i mobilna aplikacija FilterApp– vodič kroz kulturna dešavanja u Beogradu, Uradi-zaradi – onlajn platforma koja omogućava zauzetim ljudima da delegiraju jednokratne zadatke onima koji su zainteresovani za zaradu, Solagro – sa projektom pametnih presa za reciklažu i aplikacija Couch Coach – koja pomaže ljubiteljima košarke da se aktivno uključe u utakmicu.
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *