Direktor Rajanera: Bregzit najveće ekonomsko samoubistvo u istoriji

Izvršni direktor niskobudžetne avio-kompanije Rajaner (RyanAir), Majkl O’Liri (Michael O’Leary), nazvao je Bregzit „najvećim ekonomskim samoubistvom u istoriji“ i upozorio je na mogućnost potpunog ukidanja letova između Velike Britanije i Evropske unije.

O’Liri je zajedno s nizom visokih zvaničnika i avio-kompanija učestvovao u raspravi u Evropskom parlamentu o mogućim posledicama Bregzita na avioindustriju.

Ocijenio je da ukoliko ne bude postignut sporazum između dvije strane, postoji „realna šansa“ za „potpuno ukidanje letova između Velike Britanije i Evropske unije na nekoliko dana, nedjelja ili mjeseci“.

Britanija bi iz Evropske unije trebalo potpuno da se povuče do kraja marta 2019.

Visoki zvaničnici traže da se dvije strane što prije dogovore oko avioindustrije, u kojoj se karte prodaju i do godinu dana unaprijed.

O’Liri je rekao da je nakon sastanaka s zvaničnicima britanske vlade, na kojima se raspravljalo o tom problemu, stekao utisak da vlada „nema pojma“ te da se „London samozavarava“.

Istakao je da je, ukoliko do jeseni 2018. ne bude postignut čvrst dogovor, spreman da otkaže sve letove prema i iz Velike Britanije u 2019.

Izvor: N1

 

Check Also

Investitori povukli 380 miliona dolara iz italijanskih fondova

Investitori su povukli prošle sedmice rekordnih 380 miliona dolara iz italijanskih fondova kapitala strahujući od …

One comment

  1. Ubijedjen sam da je Brexit nepoznanica za obje strane i da niko tacno ne zna kakve ce posljedice biti i za jedne i za druge. Posto je Britanija inicirala Brexit, mislim da je na njima i veca odgovornost, tj. trebalo bi da su dobro odmjerili sto im je cini i sto im se sprema. Medjutim, kako stvari stoje, cini mi se da njihova vlada pojma nema sto cini i da pokusava da nekako poveze konce, a ni nestabilni Tramp im nikako ne ide od ruke…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *