Počinje sezona objave rezultata, očekivani rast profita 5,7%

Dodajte komentar

Objavom rezultata najvećih američkih banaka, ove sedmice će početi sezona objave rezultata američkih kompanija za drugi kvartal, odnosno period april-jun.

Istina, 23 kompanije iz indeksa S&P 500, čiji se fiskalni kvartal okončava u maju, već su objavile rezultate, ali je to nedovoljan uzorak da se zaključi o trendu korporativnih profita u ovom tromjesečju. Analitičari očekuju da će rast profita u drugom kvartalu iznositi 5,7%, uz skok prihoda od 4,6% u odnosu na isti period prošle godine.

Energetske akcije, vazduhoplovni sektor, finansije, tehnološke akcije, građevinarstvo i industrija bi trebalo da daju najveći doprinos rastu. U prvom kvartalu rast korporativnih profita je iznosio 13,3%, dok se za treći i četvrti kvartal očekuje skok od 6,3 i 9,8%, respektivno. Na nivou cijele godine trenutno se očekuje rast korporativnih profita indeksne korpe S&P 500 od 7,4% i rast prihoda od 4,2%, dok se za narednu godinu očekuje ubrzanje rasta profitabilnosti na stopu od 11,3%. Očekuje se da bi najveći doprinos rastu profitabilnosti ove godine trebalo da daju akcije iz energetskog, tehnološkog i finansijskog sektora.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *