Microsoft priprema masovna otpuštanja

Dodajte komentar

Američki mediji bliski ovoj kompaniji doznali su da se u Microsoftu priprema veliki talas otpuštanja koji bi trebalo da zahvati njihove podružnice širom svijeta. 

U velikom zaokretu prema cloud poslovanju div iz Redmonda navodno bi trebao značajno reorganizovati svoju prodajnu silu, pa bi upravo iz odjeljenja prodaje trebao biti otpušten velik broj zaposlenih – njih nekoliko hiljada, prema prvim informacijama koje je prikupio TechCrunch.

Prodajno odjeljenje trebao bi proći kroz reorganizaciju i interno spajanje nekih timova, a mediji navode da bi broj otpuštenih radnika mogao biti među najvećima u posljednjim godinama. Iz Microsofta još uvijek nema nikakvih službenih informacija. One se očekuju tokom ove nedjelje, kada bi iz kompanije trebalo biti objavljeno kako će izgledati nova organizacija prodaje i koliko bi ljudi iz tog sektora moglo ostati bez posla.

Posljednji put kada je Microsoft uručio otkaze većem broju zaposlradnika nika dogodilo se to, takođe u julu, prošle godine. Tada je bilo najavljeno da će kompaniju napustiti gotovo 4.700 ljudi, od tadašnjih 114.000 zaposlenih u cijelom svijetu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *