U Rivijeru uloženo 15 miliona, a prodaje se za 7,9

Dodajte komentar

Prodaja hotela Rivijera u Njivicama, procijenjenog na 7,95 miliona eura, zakazana je za 11. jul u kancelariji javne izvršiteljke Jasminke Bajović u Herceg Novom.

Zbog nemogućnosti da Hypo Alpe-Adria banci vraćaju kredit, kompanija Riviera Menagment and Development Resort (RMDR) je ostala bez založenog hotela Rivijera, a dug je preuzela austrijska Heta asset resolution.

Ocjenjujući da je takva odluka neutemeljena u zakonima Crne Gore, zaposleni su nastavili da dolaze na posao. O svemu su obavijestili Uniju sindikata čiji su član, Ministarstvo rada, radnu i finansijsku inspekciju, a kompaniju RMDR su tužili zbog neisplaćenih zarada i poreza i doprinosa.

Direktor RMDR Ričard Portugez je 6. marta ove godine obavijestio zaposlene da će hotel biti zatvoren, a da su svi radnici oslobođeni radnih dužnosti i slobodni da odu kući bez novčanih naknada.

Predsjednik sindikalne organizacije Obrad Kišić kaže da je situacija i dalje neizvjesna, i da ih niko ni o čemu ne obavještava.

“Dolazili su neki ljudi da razgledaju hotel, čuli smo da su to predstavnici banke kojoj je Heta povjerila prodaju, ali se nama niko ne obraća i mi malo toga znamo”, kaže Kišić.

Radnici na posao dolaze svaki dan i koliko-toliko vode računa o hotelu. Očiste okoliš, i trude se da niko ne ovlašćen ne ulazi u objekte. Međutim, kada oni, po isteku radnog vremena napuste hotel, objekti ostaju bez zaštite.

Dvije zgrade su otvorene, a dvije renovirane vile su još pod ključem. Isljučeni su voda i struja. Obijene su prostorije kod fitnes sale i red bara, a dosta inventara je pokradeno. Mještani kažu da su u kasnim noćnim satima viđali kombije koji su ulazili u krug hotela i poslije nekoliko sati, najvjerovatnije natovareni ukradenim stvarima, odlazili.

Hotelski kompleks vlasništvo HTP Boka kupila je 2004 godine izraelska kompanija JT Investment sa sjedištem u Hongkongu za 1,2 miliona eura. Prema tvrdnjama vlasnika u renoviranje je utrošeno 15 miliona eura.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *