Pregled štampe za 14. jun: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Poreskoj prijavio 158, priča o 400

Iz Lutrije Crne Gore saopštili su u subotu nakon Skupštine akcionara da zbog etablirane hajke u kojoj prednjače Vijesti od januara ne priređuju lutrijske igre zbog čega su broj zaposlenih smanjili na 150 sa prethodnih 400 radnika.

Rasplet za Trend 4. jula

Druga ponovljena skupština akcio-nara Zatvorenog investicionog fonda Trend zakazana je za 4. jul u 14 sati, kada bi trebalo da bude poznata sudbina odluke oko moguće prodaje hotelskog preduzeća Trend Korali.

Dnevne novine

OBAVEZNA REZERVA 209 MILIONA EURA

Obavezna rezerva banaka na kraju maja je, prema podacima Centralne banke (CBCG) iznosila 209,3 miliona eura. Od ukupnog iznosa na računima obavezne rezerve banaka u zemlji izdvojeno je 45,9 odsto, a na računima CBCG u inostranstvu 54,1 odsto. Prosječno stanje ukupnih depozita banaka u maju bilo je 2,84 milijarde eura.

UVOZIMO VODU, A IMAMO NAJBOLJE IZVORE U EVROPI

Crna Gora je samo tokom prošle godine uvezla 40 miliona litara vode, iako u našoj državi postoji pet fabrika koje već godina na domaćem tržištu plasiraju jedne od najkvalitetnijih evropskih voda.

Profit veci za skoro 38 odsto

Kompanija Centrojadran Bar završila je prvi kvartal sa neto profitom od 62.910 eura, što je 37,8 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu. Poslovni prihodi preduzeća su, prema izvještaju objavljenom na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti, povećani skoro šest odsto na 317.760 eura.

Dan

Promet robe 1,9 milijardi

Promet robe u trgovini na veliko u Crnoj Gori u prošloj godini iznosio je 1,91 milijardu eura, što je 2,2 odsto više u odnosu na 2015. godinu, prema podacima Monstata.

Kažnjen Maksi taksi sa 3,8 hiljada

U okviru kampanje Budi odgovoran protekle sedmice evidentirano je osam primjedbi, na osnovu kojih je izrečena jedna novčana kazna u iznosu od 3,8 hiljada eura. Kažnjen je Maksi taksi zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Obavezna rezerva 209 miliona

Obavezna rezerva banaka na kraju maja, prsma podacima Centralne banke, iznosila je 209,3 miliona eura.

Pobjeda

Budva troši 47 odsto više

Prvog dana ljeta isporučene su nuiogo veće količine vode nego istog dana prošle godine, odnosno rekordne 2015. godine i, očekivano, u preuzetim količinama vode prednjači Budva sa 206 litara u sekundi vode ili 47 odsto više u odnosu na isti dan prošle godine, odnosno 21 odsto više nego istoga dana rekordne 2015. godine, saopštavaju iz JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”.

Povećanje PDV-a je najgora Vladina mjera

Crna Gora je u ozbiljnoj finansijskoj krizi, a najavljeno povećanje PDV-a je najlošija mjera za kojom je Vlada mogla posegnuti. Uz to, najveći dio poreskog duga ostao je u džepovima tajkuna kazao je u intervjuu Pobjedi mr Raško Konjević, poslanik u Skupštini Crne Gore i potpredsjednik SDP-a.

Treba iskoristiti dobru podršku u poljoprivredi

Poljoprivrednik iz nikšićke Straševine Branko Jokić kaže da svi koji su duže na Zavodu za zapošljavanje treba da razmisle u koji bi privatni posao mogli da krenu i da se obrate Investicionorazvojnom fondu čiji su kreditni uslovi dobri.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *