Facebook pregovara s holivudskim studijima o novom velikom poslu

Dodajte komentar

Facebook pregovara s holivudskim studijima o produkciji televizijskih serija a cilj im je emitovanje prvih emisija najkasnije krajem ljeta, objavio je u nedjelju Wall Street Journal (WSJ).

Na sastanku s predstavnicima agencija koje zastupaju glumice i glumce ta je društva mreža naznačila da je za produkciju spremna da ‘iskešira’ i do tri miliona dolara po epizodi, piše WSJ, pozivajući se na upućene neimenovane izvore.

U Facebooku ciljaju na publiku u dobi od 13 do 34 godine, s fokusom na raspon od 17 do 30 godina. Već su osigurali novac za produkciju televizijske drame “Strangers” i zabavne emisije “Last State Standing“, navodi se u izvještaju.

U Facebooku nisu odmah bili dostupni za komentar WSJ-ova izvješća.

U kompaniji očekuju da će epizode emitovati uobičajenim rasporedom, jednu po jednu, a ne sve odjednom kao što je rade u Netflixu i Amazonu, stoji u izvještaju WSJ-a.

Njihovi budući planovi uključuju adaptaciju popularnog reality šoua komičara Jamesa Cordena “Carpool Karaoke” koja će početi da se emituje u septembru.

Spremni su takođe da s Hollywoodom dijele svoje podatke o gledanosti, pišu novine.

Ovog je mjeseca Apple angažovao supredsjednike Sony Pictures Televisiona Jamieja Erlichta i Zacka Van Amburga za projekte u sektoru video sadržaja.

Dugo se očekivao prodor tog informatičkog diva na područje televizijske produkcije i prošle je nedjelje  Apple napokon emitovao prvu emisiju – reality šou “Planet of the Apps” (Planeta aplikacija), u kojem informatički inženjeri predstavljaju slavnima svoje aplikacije kako bi osigurali njihovu finansijsku podršku.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *