Snažan skok akcija Oracla nakon objave rezultata

Dodajte komentar

Američki proizvođač hardvera i softvera, Oracle, objavio je odlične rezultate za posljednji kvartal 2017. godine, koji su prilično potukli očekivanja investitora.

Ukupan ostvareni prihod u kvartalu dostigao je 10,9 milijardi USD, 3% iznad prošlogodišnjeg, a identičan rast zabeležen je kod operativne dobiti, koja je iznosila 4,1 milijardu USD, dok je margina operativne dobiti bila 37%. Neto dobit u poslednjem tromjesečju iznosila je 3,2 milijarde USD, dok je dobit po akciji uvećana na 0,76 USD, sa 0,53 USD ostvarenih prethodne godine. Posmatrano za cijelu 2017, najveći rast registrovan je u domenu ‘cloud’ usluga, a ovaj segment zabilježio je snažan rast prihoda od 61% na 3,2 milijarde USD.

Ukupan godišnji prihod iznosio je 37,9 milijardi USD, dok je dobit zabilježena na nivou od 9,3 milijarde USD. Kompanija je za prvi kvartal fiskalne 2018. godine predvidela dobit po akciji u rasponu 0,59-0,61 USD, odnosno rast prihoda od 4-6%. Akcije Oracla prije zvaničnog otvaranja američkih berzi zabilježile su skok od 12%, da bi tokom trgovanja ovaj rast splasnuo na 8,6%, što je donijelo cijenu na zatvaranju od 50,3 USD.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *