Pregled štampe za 23. jun: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Slovenci kupili 9,8% Jugopetrola

Slovenački investitor, sakriven iza kastodi računa NLB banke kupio je juče na Montenegroberzi oko 9,8 odsto akcija naftne kompanije Jugopetrol za ukupno 5,78 miliona eura.

Stečaj i za Ave Maria Koljčević

Poreska uprava tražila je uvođenje stečaja u kompaniju Ave Maria Koljčević iz Podgorice, jer prinudnom naplatom nijesu mogli da naplate poreski dug od 648.372 eura, saopšteno je juče iz PU.

Sud naložio da Prva banka objasni potvrdu

Podgorički Osnovni sud naložio je juče Prvoj banci da dostavi podatke koji potvrđuju navode iz potvrde izdate 28. septembra 2009. godine, a koja je bila osnov transakcije za kupovinu akcija malih akcionara Elektroprivrede.

Dnevne novine

Predstavili mogućnosti za podršku biznisu

Posjeta američke agencije za investicije Overseas Private Investment Corporation (OPIC), koja podržava biznise na tržištima u razvoju otvoriće nove mogućnosti za biznis zajednicu Američke privredne komore u Crnoj Gori (AmCham), saopšteno je iz te kompanije.

Klica na čelu Nacionalnih parkova

Funkcioner Socijaldemokrata Elvir Klica, novi je direktor Javnog predu-zeća za nacionalne parkove, odlučila je juče Vlada.

Rebalans budžeta zbog povećanja prihoda

Nakon skoro deset godina, rebalans budžeta se ne radi zbog manjka novca u državnoj kasi već zbog toga što su povećani prihodi.

Dan

Arapi zakinuli radnike za doprinose

Investitor u Novom duvanskom kombinatu, arapska kompanije BMJ industris FZ LLC, koju je donedavno kao predsjednik odbora direktora predstavljao osumnjičeni za šverc cigareta Isat Boljević, nije uplatila doprinose bivšim radnicima Duvanskog kombinata u stečaju koje je tokom prošle godine angažovao u NDKP-u, potvrdio je “Danu bivši predstavnik radnika Zoran Mićović.

Prva banka da objasni pljačku

Sudsko ročište u sporu koji vode mali akcionari Elektroprivrede, koje zastupa predsjednik Udruženja manjinskih akcionara EPCG Vasilije Miličković, odloženo je za 21. septembar.

Vunko prodat za 2,25 miliona

Kompletna imovina bjelopoljskog preduzeća “Vunko u stečaju prodata je na 23. licitaciji, koja je juče održana u Privrednom sudu.

Pobjeda

Očekuju još rebalansa

Skupštinski odbor za ekonomiju podržao je juče izmjene Zakona o budžetu, kojimje osam miliona eura viška prihoda ubačeno utekuću budžetsku rezervu. Članovi odbora su saopštili da očekuju da će biti još rebalansa do kraja godine.

BDP u prvom kvartalu veci 3,2 odsto

BDP je u prvom kvartalu ove godine iznosio 748 miliona eura i veći je nego u istom periodu prošle godine nominalno za 5,9 odsto, a realno 3,2 odsto kazao je ministar finansija Darko Radunović na sastanku u parlamentu, pozivajući se na podatke Monstata.

Štednja građana nije ugrožena

Depoziti u bankama su zaštićeni. Nema naznaka da može doći do opasnosti u bilo kojoj banci, odnosno ugrožavanja njihovih depozita. Dosadašnja testiranja su pokazala da smo spremni da brzo reagujemo u slučaju da dođe do bilo kakvih problema kazao je direktor Fonda za zaštitu depozita Predrag Marković

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *