Air Serbia u godinu dana prevezla 80.000 putnika do New Yorka

Dodajte komentar

Air Serbia počela je prije tačno godinu let Beograd – Njujork, a za to vrijeme široktrupni avion “erbas A330” prevezao je skoro 80.000 putnika, pišu “Novosti”.

Tokom proteklih 12 mjeseci Air Serbia je realizovala 204 povratna leta između Beograda i New Yorka uz snažnu i sve veću popunjenost aviona.

Predstavnici kompanije Air Serbia koja je posle 24 godine ponovo povezala Srbiju sa SAD kazu da su izuzetno zadovoljni što proslavljaju prvu godišnjicu uspjesne realizacije letova ka Njujorku.

Avion Air Serbia za Njujork poletio je 23. juna 2016. godine u 8.08 i sletio na aerodrom Kennedy u 11.45 po američkom vremenu.

“Naš prvi let bio je dugo očekivan i u Srbiji i u cijeloj jugoistočnoj Evropi iz dva razloga, Srbija se ponovo povezala sa SAD prvim letom koji obavlja domaća aviokompanija još od 1992. godine i uspostavljena je jedna redovna transatlantska vazdušna veza sa SAD koja polazi iz ovog regiona”, ističu u Air Serbiji, navodi list.

Sastav gostiju je izbalansiran sa 47 odsto porijeklom iz Sjeverne Amerike i 53 odsto iz Evrope, a kada je riječ o regionu, dvije trećine čine ljudi iz Srbije, pišu “Novosti”.

U Air Serbiji objašnjavaju da postoji i interesovanje putnika iz susjednih zemalja, kao i da su reakcije srpske dijaspore u Sjevernoj Americi pozitivne.

Oni kažu da sa do pet letova nedjeljno ova linija predstavlja pogodnu opciju i za poslovna i turistička putovanja. To je uticalo na povećanje turističkih posjeta iz Amerike, a posebno onih koji kombinuju Beograd i jadransku obalu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *