Paket akcija Jugopetrola danas na berzi

Dodajte komentar

Direktor menadžment društva za upravljanje nekretninama MIG Dragan Radusinović očekuje da će vrijedan paket akcija koji ta kompanija posjeduje u naftnoj kompaniji Jugopetrol danas biti prodat za najmanje 5,7 miliona eura.

“Postoji interesovanje investitora iz Grčke, Slovenije i Crne Gore”, kazao je “Vijestima” Radusinović i ponovio da je siguran da će ovaj paket akcija biti prodat.

Transakcija će se obaviti posredstvom brokersko-dilerske kuće Bull and Bear.

Prema podacima iz registra Centralne depozitarne agencije (CDA), MIG je drugi po veličini akcionar Jugopetrola sa 9,21 odsto akcija, a sa povezanim licima na predstojećoj berzanskoj aukciji sa početnom minimalnom cijenom od 13,5 eura prodavače se ukupno 9,8 adsto akcija.

Jugopetrol je prije dva dana počeo podjelu dividende od pet miliona eura iz poslovne dobiti iz 2016. godine. Neto dividenda po akciji iznosi 0,978 eura.

Većinski vlasnik naftne kompanije sa 54,35 odsto akcija je grčki Helenik petroleum.

MIG je prije nekoliko godina transformisan iz bivšeg privatizacionog fonda u menadžment društvo za upravljanje nekretninama.

Bivši investicioni fond MIG nakon Masovne vaučerske privatizacije u Crnoj Gori obavljene 2001. godine, osnovali su predstavnici slovenačke KD grupacije sa nekoliko lica iz Crne Gore.

Posljednjih nekoliko godina pojedinačno tri najveća akcionara MIG-a, vlasništvo kontrolišu posredstvom kiparske kompanije Tikan Holding Ltd (38,99 odsto), kompanije Wark Sales ltd. (15,36 odsto) registrovane na Sejšelskim ostrvima i kompanije Padakia Limited (14,75 odsto) registrovane na Kipru.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *