Poništen tender za Buljaricu

Dodajte komentar

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte proglasio je neuspjelim tender za valorizaciju Buljari-ce, na koji je ponudu dostavila CDC International Corporation (CDCIC) sa sjedištem na Kajmanskim ostrvima.

Kako tokom pregovora ponuđač nije odustao od svog Konceptualnog master plana koji nije usklađen sa planskim parametrima i smjernicama iskazanim u Nacrtu prostornog plana posebne namjene za obalno područje, Tenderska komisija je donijela odluku o proglašenju tendera neuspjelim koju je Savjet usvojio, saopšteno je nakon jučerašnje sjednice Savjeta.

Predsjednik Tenderske komisije Pavle Radulović informisao je Savjet da je ponuda CDCIC uključivala kupoprodajnu cijenu od 108.761.000 eura, koja je tražena javnim pozivom i zakupninu od 2,06 eura po kvadratnom metru zemljišta godišnje i 1,77 eura po kvadratnom metru akvatorijuma godišnje, te da je stoga ponuda ocijenjena formalno ispravnom.

CDCIC je jedini dostavio ponudu na tender za prodaju i zakup zemljišta u Buljarici, koji je objavljen 12. maja prošle godine.

Vijesti su krajem oktobra prošle godine objavile detalje iz Nacrta master plana za Buljaricu koji je za investitora u septembru 2013. izradila međunarodna konsultantska kuća DAR Group. Investitor je, prema Nacrtu, planirao da u Buljarici izgradi 11,5 miliona kvadrata stambeno-poslovnog prostora, od čega bi se čak 9,3 miliona odnosilo na stanove, vile i apartmane za tržište.

Namjera Vlade da proda Buljaricu naišla je na osudu najvećeg dijela opozicije, ali i javnosti.

Savjet je zadužio tendersku komisiju da u što skorijem roku objavi tender za dugoročni zakup zemljišta u državnoj svojini i dijela objekata HTP Ulcinjska rivijera.

Za zakup imovine Ulcinjske rivijere, čemu se protive manjinski akcionari, zainteresovana je međunarodna hotelska grupa Karisma Hotels&Resorts.

Na skupštini akcionara 27. aprila je odlučeno da se u dugoročni zakup do 30 godina izdaju hoteli Belvi, Olimpik i kamp Neptun.

Savjet je juče na sjednici upoznat sa informacijom Budvanske rivijere o potrebi nove procjene kompanije u cilju njene segmentacije.

(Opširnije u današnjim Vijestima)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *