SGBM: Otvorena izložba suvenira osoba sa invaliditetom

Dodajte komentar

U holu upravne zgrade Societe Generale banke Montenegro otvorena je humanitarna izložba suvenira i rukotvorina osoba sa invaliditetom, članova nikšićkog Udruženja za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju.

Posjetioci, klijenti i zaposleni banke će tokom narednih sedam dana moći otkupiti suvenire po simboličnim cijenama, od jedan do pet eura, i time donirati sredstva ovom udruženju i njegovim članovima.

Udruženje za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju osnovano je 1991.godine radi unaprjeđenja kvaliteta života djece i omladine ometene u razvoju.

Prilikom otvaranja ove izložbe, u ime udruženja, gospođa Miluša Cica Žugić je izjavila: “Radujemo se saradnji sa Societe  Generale bankom Montenegro koja je i ovom, kao i prethodnim akcijama, dokazala da je društveno odgovorna kompanija, koja svoj uspjeh gradi na odgovornom odnosu prema svojim klijentima i građanima Crne Gore, pokazujući svoju humanost i brigu prema ranjivim kategorijama društva. Udruženje za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju je prepoznato u javnosti Crne Gore po zaštiti prava osoba sa invaliditetom i pružanju socijalnih  servisa podrške djeci i mladima sa invaliditetom”.

Kako je dodala, sredstva prikupljena u ovoj akciji biće veoma značajan doprinos aktivnostima Udruženja  i svijetao primjer  dobre saradnje organizacija civilnog društva sa privrednim i privatnim sektorom. 

“Ovo je prilika i da promovišemo zapošljavanje osoba sa invaliditetom  koje prave divne suvenire i pokušavaju da budu korisni članovi društva i žive od svog rada”, kazala je Žugić.

Ova izložba upriličena je kao dio globalne inicijative Societe Generale Grupe na temu građanske solidarnosti (Citizen Commitment Time). Societe Generale banka Montenegro se svake godine kroz razne društveno odgovorne i volonterske aktivnosti priključuje ovoj inicijativi.

“Drago nam je što će naši zaposleni i klijenti banke, kroz ovu izložbu, i ove godine pokazati svoju solidarnost. Societe Generale banka Montenegro je poznata kao institucija koja u svom poslovanju njeguje principe društvene odgovornosti. Naše kolege su svjesni značaja građanske solidarnosti i volontiranja, što su i prethodnih godina dokazali na djelu, pa se nadam da će i ove godine, zajedno sa našim klijentima donirati značajan iznos nikšićkom Udruženju za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju. Ovom prilikom bismo željeli da se zahvalimo Turističkoj organizaciji Plužine, odnosno Parku prirode Piva, koji su ustupili izložbene štandove za prezentaciju suvenira i time doprinijeli dobroj organizaciji događaja”, izjavila je Slađana Radović portparol banke.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *