Primopredaja dužnosti u Rotari klubovima Crne Gore

Dodajte komentar

Na prigodnoj svečanosti u hotelu Hilton u Podgorici, na kojoj je prisustvovalo preko 130 Rotarijanaca i prijatelja, obilježen je početak nove rotarijanske godine, ceremonijom primopredaje dužnosti predsjednika u svim Rotari i Rotarakt klubovima u Crnoj Gori.

Rotari je jedna od najvećih humanitarnih organizacija na svijetu sa 1.200.000 elitnih članova zajednice okupljenih oko ideje podsticanja visokih etičkih standarda u svim profesijama humanizma, plemenitosti i prosperiteta.

Jedan je od osnivaca Ujedinjenih Nacija i jedina nevladina organizacija sa stalnom stolicom u UN.

Umjesto dosadašnjeg Predsjednika Rotari kluba Podgorica, Saše Radičevića, dužnost je preuzela Milena Durutović. RC Podgorica naredne rotarijanske godine slavi 20 godina od osnivanja, od kada u istoriji Crne Gore prvi put i egzistira Rotari pokret.

Budvanski Rotari klub umjesto Zorana Lazovića, predstavljaće Vladimir Bulatović, a bjelopoljski Rotari klub umjesto Miodraga Bata Bakića, predvodiće Almas Čekić, dok je u Pljevljima poziciju predsjednika umjesto Radana Lauševića, preuzeo Ljubiša Ćurčić.

U Rotari klubu Ulcinj umjesto dosadašnjeg predsjednika Petra Delića ubuduće će predsjedavati Gani Resulbegović, a u Baru umjesto Srđana Grgića predsjedavaće Željko Karanikić.

Svecanosti je prisustvovao sadašnji Guverner Distrikta Crna Gora i Srbija, Velibor Zolak i budući Bane Ranđelović, član Rotari kluba Niš Konstantin Veliki.

Svečanost je obilježio i film o istorijatu nastanka rotarijanstva u Crnoj Gori, predstavljanje aktivnosti nove energije rotarijanstva, Rotarakt kluba Podgorica i nastup violinista, rotarijanca Mirana Begića i rotaraktovca Igora Pejovića.

Pripadati Rotariju znaci biti član velike porodice svijeta, blizak sa ljudima koji osjećaju obavezu i potrebu da učine nesto više, ne za sebe, već za drugoga. To je porodica, čijim je pravilima ponašanja i djelima protekli vijek ovjerio sertifikat pozitivnog trajanja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *