Pad tehnoloških akcija ponovo oborio Wall Street

Dodajte komentar

Američke akcije okončale su trgovanje u četvrtak padom vrijednosti, nakon novog pritiska na akcije velikih tehnoloških kompanija. Dow Jones je oslabio 15 poena odnosno 0,1% na 21.359,9 poena, a najveći dio ovog minusa napravio je Goldman Sachs.

S&P 500 je pao petinu procenta na 2.432,5 poena, a IT sektor je bio vodeći gubitnik sa padom od pola procenta, nakon što je tokom trgovanja bio u minusu većem od 1%. Indeks tehnoloških akcija, Nasdaq, oslabio je pola procenta na na 6.165,5 poena, dok je tokom trgovanja bio u negativnoj teritoriji i više od 1%. Akcije Facebook-a, Amazon-a, Apple-a i Netflix-a završile su u minusu, dok je Snap pao skoro 5%, spustivši se na 17 USD što je njegova cijena iz inicijalne ponude. Tehnološke akcije su značajno nadmašile ostale sektore od početka godine sa rastom od oko 18%, a sada se suočavaju sa velikim pritiskom prodavaca koji je počeo proteklog petka.

Na evropskim tržištima, u centru pažnje investitora je bila odluka BoE da kamatnu stopu zadrži na nepromijenjenom nivou. Akcije sektora maloprodaje zabilježile su najveće gubitke nakon što je švedski H&M objavio prodaju za maj ispod očekivanja. Britanski FTSE oslabio je 0,7%, nemački DAX je izgubio na vrednosti 0,9%, dok je francuski CAC pao pola procenta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *