Azmont investments: Ne dovodimo radnike iz Turske i ne ustupamo projekat drugoj kompaniji

Dodajte komentar

Nema zastoja u stvaranju Portonovi rizorta, čemu je kompanija Azmont Investments sa partnerima intenzivno posvećena. Na gradilištu je sada 600 radnika i nema ni potrebe za zapošljavanjem niskokvalifikovanih radnika iz Turske, kako se pominje u javnosti, kaže za Radio Jadran menadžerka za korporativne komunikacije i društveno odgovorno poslovanje, Adrijana Husić.

“Od decembra 2015. godine, kompanija Impresa Pizzarotti & C. S.P.A je angažovana kao glavni izvođač radova. Zajedno sa kompanijom Rare Developments, našom glavnom kompanijom za razvoj, angažovani su na terenu i do sada su postignuti zavidni rezultati”, ističe Husić.

Kao glavni izvođač radova na ovom kompleksnom projektu, kompanija Impresa Pizzarotti & C. S.P.A. je zadužena da okupi najbolje kompanije i profesionalce koji će osigurati razvoj Portonovog shodno planovima. Podaci sa početka juna ukazuju da je oko 600 radnika iz 15 različitih kompanija angažovano, a od ukupnog broja njih oko 50% je iz Crne Gore, navodi ona:

“Trenutno, nema planova za dovođenje radne snage iz Turske, kao ni da se pravi poseban kamp za te potrebe. Svi naši podizvođači su birani kroz pažljivo i transparentno vođenu tendersku proceduru: cijena, kvalitet, tehnički i administrativni kapaciteti, kao i reference sa sličnih projekata su samo neki od kriterija za odabir. Nacionalnost radnika nije jedan od kriterija pri odabiru podizvođača, ali smo srećni što je broj lokalne radne snage na zavidnom nivou konstantno. Istovremeno, kao investitor stalno ohrabrujemo naše partnere da što više lokalnih radnika bude u kontinuitetu angažovano”, tvrdi Adrijana Husić.

Ona ukazuje da je Azmont Investments  investitor projekta Portonovi i okuplja oko sebe tim respektabilnih partnera, kao i da je to je jedini pravi način za stvaranje uspješnog rizorta, koji će se pozicionirati u regionu, ali i šire.

“Uskoro ćemo najaviti i neke nove partnere, ali nema riječi o ustupanju projekta nekoj drugoj kompaniji. U dijelu investicije, podsjećamo da je ugovorna obaveza da u prve 4 godine investiramo 52 miliona eura, odnosno 258 miliona eura za 8 godina. Od ulaska na tržište 2012. godine do juna 2017. godine investirali smo 221 milion EUR, a planirana i očekivana investicija do kraja, odnosno potpune realizacije projekta je 650 miliona EUR”, napominje Husić.

Inače, grubi radovi na Portonovi Marini su završeni i Marina privlači sve više pažnje. Kao dio radova u sklopu prve faze projekta, pored Marine, završeni su glavni strukturni radovi  na Donjem naselju, ali i Marina apartmanima i Ribarskom naselju.

“U ovom dijelu i prve zgrade dobijaju svoj konačni izgled, jer je postavljanje krovova i rad na fasadama u toku. Uporedo sa ovim, nastavljamo da radimo na pripremnim radovima i temeljima za prvi One&Only u Evropi”, zaključuje Husić.

Radio Jadran

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *